Борисов: Възнамеряваме големите ученици да ги пуснем на 31 януари

OFFNews 16 януари 2021 в 11:10 3331 1

Възнамеряваме големите ученици да ги пуснем на 31 януари, ако така добре вървим и управляваме пандемията. Това каза премиерът Бойко Борисов, който днес отново обикаля страната. Днешната му обиколка е заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев, евродепутатът Андрей Новаков и кмета на Разлог Красимир Герчев. Те посетиха Професионална гимназия по механизация на селското стопанство в града.

"Правим училища, детски градини, строим, хората работят", допълни Борисов и отбеляза, че са инвестирани 2 млрд. и 400 хил. лв. за образование. 1,4 млрд. лв. от тях са за “двойно увеличение” на заплатите на учителите, останалите са инвестиции в инфраструктурата на образованието, като саниране, компютри и т.н

"Видно е, че с тези мерки с внимание, с дистанция и спазване на указанията на РЗИ, България се движи по либерален начин. Нашите приятели от Гърция само са по-добре в ЕС по брой на заразените от нас. Те са с пълен локдаун и успокояващото им е, че евентуално на 27 януари може някои, ама кои ще видят, мерки да се разхлабят. Това си е тяхно право. Ние сме приели друга тактика с Щаба", заяви той.

„Има тарикати, които си мислят, че лъжат държавата. А те лъжат себе си, защото ще се разболеят. Мерките в държавата обаче дават резултат”, така премиерът коментира случаят с парти в ресторант в Пловдив. 

От ръководството на гимназията увериха премиера, че сградата е санирана. Те представиха и пансион, в който децата, които нямат възможно да пътуват, могат да отседнат. Борисов подчерта, че се инвестира в образование, а бизнесът инвестира в обучението на ученици в специални паралелки.

По-късно днес министър-председателят Бойко Борисов посети основното училище „Св. Климент Охридски“ в Добринище, което е получило финансиране за близо 300 000 лв. за ремонт на двора, сградата и нова спортна площадка. В училището учат 138 ученици. Премиерът разгледа и църквата в града, която е в процес на цялостен ремонт и реставрация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови