Борисов в Пловдив: Данъците ще трябва да се повишат

Елен Герджиков не се справяше. Аз поисках да напусне СОС, заяви лидерът на ГЕРБ

OFFNews 22 септември 2021 в 12:53 6265 5

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в Пловдив обяви, че данъците неминуемо ще трябва да се вдигнат, ако се запази актуализираният размер на пенсиите. Бившият премиер отиде в града под тепетата да се срещне с актива на партията си.

"Такива неща не се говорят преди избори, но трябва да сме честни и почтени", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изнесе дълъг монолог, излъчван пряко по Севда ТВ, в който преповтори за n-ти път тезите си колко зле управлявало правителството на Румен Радев и колко хубаво било по негово време.

"Дойде ли Румен Радев и социалистите, програмите падат една по една!", каза Борисов.

После той иронизира новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев, който се нарича "Продължаваме промяната".

“Искам и аз да “продължим промяната”. Цената на тока я изпуснаха в полза на разни бизнесмени - 300%. Желязото - с 200%. Зико (обръщението е към пловдивския кмет Здравко Димитров), как ще строите стадионите? Двойни са цените. Магистралите ги спряха навсякъде. Като искаш да направиш околовръстно на Пловдив, ще ти е двойно. И Хасково ще забравят за това, и Кърджали. А това са важни неща за тези дишащи и работещи градове. Радев уби Севера и Северозапада. Излъга, че ще прави магистрала Черно море. А ние не можем да направим “Хемус” и София-Видин! Щели сме да правим “Черно море", каза още Борисов.

Според него съветниците на държавата Пламен Узунов и Николай Копринков управлявали държавата и на тях се дължало поскъпването със стотици проценти.

“Това е промяната - промяната на цените е промяната всъщност. И спирането на абсолютно всичко. Всички само за ББР говорят, но всички бордове се увеличиха. Е, почтено ли е да говориш за съкращаване на администрацията, а да увеличиш чантаджиите с многото пари двойно и тройно? Като ти кажат, че в животът си се променил, то е за лошо… За хубаво не е промяната”, каза още Борисов.

За пореден път той не каза кой ще е  кандидатът на ГЕРБ за президент, защото според него това не било важно.

В отговор на въпрос Борисов посочи, че той е поискал оставката на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, защото не си вършел работата.

От думите на Борисов се разбра, че той не е доволен от липсата на реакция на Герджиков при нападки срещу ГЕРБ. Като пример той даде оптимизацията на градския транспорт в София. Според бившия премиер от това решение са започнали коментари срещу ГЕРБ, а той не защитил партията.

"Защо мълчат? Ще излязат и ще обяснят, ще се защитят. При толкова направени неща за града не можем да търпим заради човешки грешки или неактивност да търпим негативи. Те чакат аз да се обадя и да ги защитя, а те си мълчат. Цялото ми уважение към Герджиков, но оставя общински съветници да си правят кариера на гърба на ГЕРБ", каза Борисов.

“В нито една сфера не видях промяна, освен че взеха на Гешев шофьора”, добави лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

4

хr4

22.09 2021 в 17:59

Тиква!
Киро(какъвто и да е) си го каза мноо точно-не трябва да се вдигат данъците, а се орежат чекмеджетата!
ПП.Къде си тръгнал, бе льольо. Не си ли виждаш колко си жалък. И гръб вече нямаш-Гоцев пцувиса(дано се пържи поне 100години), а гаджето ти до месеци отива в пенсия. Иди се моли на Херо, янките да се направят на приятно разсеяни, че иначе верно ше се запознаеш с бай Ставри. А и Сретан те чака...

14469

1

случайно прочетох

22.09 2021 в 14:13

Тоя пък! И от данъци разбира, илитератът!
Дано в затвора прочете някоя книжка!