Борисов: В Давос на баир 10 лифта... Броя, броя, броя... А тук - протест, протест, протест

OFFNews 30 януари 2018 в 13:23 13929 5

С куп цветисти цитати блесна премиерът Бойко Борисов на срещата на бизнеса с правителството, организирана от вестник "Капитал". 

"Хора, спрете с тези протести!", заяви министър-председателят. 

Според него обществото ни харчи излишна енергия в казуси като този с разградските лъвчета или строителството на втори лифт на Банско, за които решенията са очевидни или регламентирани.

Борисов отбеляза и че протестите струват пари на държавата, тъй като трябвало да се плаща извънреден труд на полицаите с пари на данъкоплатците.

Според премиера мястото на лъвчетата Терез и Масуд, които едва не загинаха в разградския зоопарк, е в Холандия, защото там те могат да бъдат приучени към бъдещ живот на свобода в Африка.

"Като човек, който се занимава с животни, им казвам - генетично увреждане имат, размножават се братя и сестри. Инат страшен", възмути се той от позицията на общинския съвет в Разград, който реши да дари лъвчетата на зоокъта в Пазарджик.

Борисов коментира и протестите в защита на Пирин.

"В Давос на баир 10 лифта... Броя, броя, броя... А тук - протест, протест, протест за един лифт", възмути се премиерът.

Борисов подчерта, че разрешението на правителството е дадено само за строителство на водохващания за питейна вода и повтори думите си, че нито една керемида повече нямало да се допусне. А ако има повече - излизаме на протест и ние", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

5

AnderXale

31.01 2018 в 21:44

Е, да, ама въпросът не е само за втория лифт, а за това, че искат да дадат монопол на фиктивна офшорна фирма, която дори няма да плаща данъци в България. И с всичката си наглост зам. премиера Далавери Тишината обяви в национален ефир, че няма лошо в това, само и само да ни втълпят, че това е най - важното за страната...

9010

4

Kalin Nikolov

31.01 2018 в 09:30

И да го кепазите, Борисов в случая е прав и застъпва точно ПО-РАЗУМНАТА , позиция и казва една ГОЛЯМА истина - относно цялостната ситуация с протестите,... с ефекта от тия, често излишни, "активизации" на част от нашите сънародници... Не харесвам премиера, но не тук му е грешката на него... Тоя човек постоянно излиза, се оказва в противоречие с някой от своите министри, най-вече в спорните и ТРУДНИТЕ ситуации, с изречени и от тях, и от него неща... Не съумява да изчисти негативизма нито от министрите си, нито съумява да излъчи ЕДНО КРАЙНО ОПТИМАЛНО, НАЙ-ДОБРО ЗА ВСИЧКИ РЕШЕНИЕ и още по-категорично да го отстоява!


Иначе, относно тия протести: аз самият СЪМ ЕКОЛОГ, ПО ОБРАЗОВАНИЕ! Аман обаче, в нашта България, ОТ ВРЕЩЕНЕ ДО НЕБЕСАТА ЗА ТОЯ ВТОРИ ЛИФТ В БАНСК (който, хайде сложете ръце отляво и признайте - ЕДИН ДОПЪЛНИТЕЛЕН ЛИФТ, АКО Е ИЗГРАДЕН ПО ЕКОЛОГИЧНИ ИЗИСКВАНИЯ, спазвайки да не нарушава ОСЕЗАЕМО целостта на Национален парк "Пирин", надали е толкова ВРЕДЕН за състоянието на природата ни там, а и може много повече икономически изгоден да беде!!..) аман, наистина от дребнавости и задействане на Зелените..., честно - СЯКАШ САМО ДА СПИРАТЕ КОЙТО И ДА БИЛО НОВ ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ПРОЕКТ, нов инфраструктурен или индустриален план!... Или от други, ПОДОБНИ "мероприятия" - в които наште МАСАТА "зелени" сякаш са единствено организирани (като на пружина), за да атакуват всяка идея на Бизнеса у нас...! К'во ви пречеше добивът на природен газ, примерно, в Силистренско, БЕ, заблуждавате хората, ама И СЕБЕ СИ ЗАБЛУЖДАВАТЕ, щото по тоя начин трупате негативи, "Зелени", и ви намразяват даже и тези, които са наясно с кое е правилно и кое - НЕ!..
Искам, както в страната ни да се защитава природната среда, да се осмисля, СПАЗВА и уважава природозащитата, така и да се развиваме като СИЛНА И НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА, доколкото си имаме потенциал!... Да се гради индустрия, туризъм, капитал, НО ЗАКОННО, СЪОБРАЗЯВАЙКИ СЕ С НОРМИ , ПРАВИЛА, ЗАКОНИ, вкл. и с законите за защита на природата у нас! Двете направления да вървят ръка за ръка, в единство, не да има постоянни "разкрития" че този или онзи строеж или проект, са незаконни!

12182

2

sawall

30.01 2018 в 17:29

Да, ама в Швейцария има стотици върхове, а местата, които са световно наследство по ЮНЕСКО си ги пазят! А Рила и Пирин са ни едни, малки са и са световсно наследство, а ние дай да ги съсипем и тях като Черноморието.

ББ, ама няма ли да ти е лесно да управляваш една няма и сляпа тълпа, която прави каквото ѝ кажат, а?

6181

1

ББесния

30.01 2018 в 15:18

Тоя нема ни срам ни сурат, ебаси гьона.....
 
X

Подкастът на OFFNews