Борисов: Стига са крали, стига им! Държавата не е готова за избори

Радев трябва да се откачи от "тежкото ремарке" на управлението и да направи нова партия, заяви лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 29 януари 2022 в 15:29 13198 6

Снимка БТА/Атанас Жеков

Умолявам ги да се стегнат, защото държавата е тежко разделена и не е готова за избори. Хората се мразят, партиите се ненавиждат, управляващите вече се компрометираха. Стига са крали, вече два месеца, три, много откраднаха! Стига им! - заяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Днес бившият премиер е особено активен. Първо се появи в Стара Загора, където се срещна с местния актив на ГЕРБ, работодатели и представители на бизнеса. После посети завод за рециклиране на автомобилни гуми в Стара Загора.

Айде сега при некомпетентните и некадърните да видим какво сте направѝли“, обърна се към посрещачите си Борисов.

Отиде и при Старозагорския митрополит Киприан, за да му съобщи, че „ГЕРБ ще се борят докрай да отрегулират цената на тока за храмовете и манастирите“.

Според Борисов корупцията е "чудовищна в момента" и "стотици милиони се крадат". 

"Един път, втори път да кажеш на своите работодателски организации, че са некъдърници и некомпетнетни... Затова се срещнахме с бизнеса, затова коментирах", обясни той. 

Бойко Борисов коментира и внезапната смяна на ръководството на "Булгаргаз":

"Пазар за милиарди, който в момента е държавен - да го дадат и него като на търговците на ток, да крадат стотици милиони, и да го разбият. Две хасковски банди се бият в момента кой да вземе контрола. Най-малко ми отива да защитавам Николай Павлов, който е министърът на енергетиката на Румен Радев. Него изчегъртват."

Лидерът на ГЕРБ каза, че макар на пръв поглед да изглежда, че това е действие срещу Румен Радев, всъщност не било така, защото и самият президент "вижда тотален провал". 

"Вече няма финансист, няма икономист, няма някой, който да каже: "Ей това е добре, което правите". Народът огладнява, народът фалира, бизнесът фалира и Радев го вижда. Той всячески сега трябва да се откачи от това тежко ремарке, претоварено с проблеми, и да прави нова партия."

Според Борисов в момента в страната цари хаос, включително и по въпроса с българската позиция спрямо конфликта Русия - Украйна. Лидерът на ГЕРБ се възмути, че цари "едно такова телешко мълчание".

"Едните казват „батальон с чужди военни“... Ма то к'ва е разликата тогава от натовски войски? Умолявам ги да се стегнат и да почнат да мислят за хората, ще влезем в тежка криза. Единствено това ги молим. И дадохме варианти, по който да стане", каза още Бойко Борисов. 

По време на сутрешната си среща със старозагорския актив на ГЕРБ бившият премиер заяви, че е крайно време изискването за зелен сертификат да отпадне:

"Пародията зелен сертификат не важи за парламента, дори за здравното министерство, а само за ресторантьорите, за бизнеса, за младите хора, които искат да се веселят.“

След тези думи Борисов обяви тържествено, че „в Европа нека си стои, но българският народ трябва да се освободи от измишльотината зелен сертификат“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

10

dolivo

30.01 2022 в 09:25

Мутрьо дето лющи проститутки и му "спретват" номера лево и десно с колажчета, е един дълбок гений?

а като го запишат на частно, как му лъсва простотията дето дори дивия Винету би се засрамил

човека е двуличен години наред вече, и от това няма лек

крадеца се опитва да отклони внимание, и да държи 55-60 депутата е НС, за да не го вкарат в затвора по заслуги

сам го е казал в запис ...

-1580

9

Bace7

30.01 2022 в 06:54

Чекмеджан разчита на самоизтриващата се ката ден кокоша памет на матрияла? :) Зер не помни той гробаджийските шменти-капели?

5827

7

pisnamiotmutri

29.01 2022 в 22:59

Стига с този политически труп. Фокусирайте се над кражбите на партията му

22548

6

dolivo

29.01 2022 в 18:52

тая фурнаджийска лопата, накъдето духа вятъра ще се обърне - един истински политик, дето се вика

на Борисов му върши работа каквото казва, което не значи че е реалност.

и Хитлер да нацели нещо вярно, ще му сервилничите ли?

тоя престъпник си пее лебедовата песен

3000

4

Кало

29.01 2022 в 17:28

Я, тоя цирей не се ли пукна вече? Време му е...