Борисов: Служебният кабинет се бие само с ГЕРБ, с патриотите - не. А Каракачанов беше вторият човек в правителството

Не съм разпореждал подслушване, те бяха всеки ден на площада, какво повече да чуеш от тях, обяви лидерът на ГЕРБ

OFFNews 30 май 2021 в 11:42 11681 0

Цялата ми прогноза от последните месеци се потвърждава с пълна сила. Защо не съставиха правителство? Защото са искали мръсните поръчки да ги свършат хора от средите на БСП и от президента Румен Радев.

Служебното правителство се бие само с ГЕРБ. Не и с патриотите. Фантастична работа свърши Красимир Каракачанов като вицепремиер и военен министър, но той беше втори човек в правителството. Цялата злоба е била да дойде това служебно правителство, за да се бие с ГЕРБ. Други партии няма, другите партии мълчат. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който за пореден ден пусна видео във фейсбук от среща с партийни активисти. 

Извадиха хора от 90-те години и ги изпратиха само срещу ГЕРБ. Да сте чули от тях за БСП, ДПС или ДБ, те също са били в управление. Цялата сглобка е била да дойде това правителство и да свърши работа, заяви Борисов.

Корнелия Нинова може да има много кусури, но тя такива мръсни работи не може да прави. Затова е служебното правителство. БСП не реагират за подслушването, казват им 25 от вас са подслушване - ако е друго време, ще скочат до тавана. Сега мълчат, защото знаят, че подслушване няма. Аз такова разпореждане не съм давал, заяви Борисов. Какво да им слушаш, те бяха всеки ден на площада, имаха сцена и ние не ги закачахме. Какво повече да чуеш от тях, попита той.  

Много съм озадачен от колегите от "Да, България". Когато кандидат-президентът Румен Радев се заклеваше в парламента, Атанас Атанасов седеше точно под ъгъл, аз бях в кошарата. Радев се обърна към Атаносов и му каза: Още седмица-две и ще ви няма. Тогава Атанасов му отговори - "Какво ще ни правиш, ще ни арестуваш ли". Какво налага това прилепване сега?, попита още Борисов. 

Той нападна вътрешния министър: "Бойко Рашков няма да го изберат за домоуправител в блока, в който живее, сега идва и дава оценки за една партия, кога ни е победил, че да ни дава оценки". 

По думите на Борисов в ГЕРБ са "изключително разтревожени" за провеждането на предсрочните парламентарни избори на 11 юли. "С всичко друго се занимават само не с провеждането на изборите. Какво става, ако се счупи машината, ако загасне тока, ако сутринта няма хора, а се струпат вечерта", даде примери за възможни проблеми на вота Борисов. 

Борисов предупреди актива на партията си. "Искам да бъдете внимателни, ще ви подхвърлят неща, ще ви правят компромати, ако не могат да намерят - ще ги инсценират. Тук не е за нашето име и за нашата партия, тук под въпрос е демокрацията, парламентаризма", каза Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови