Борисов: След мандата отивам да си ръководя партията и да си укрепвам структурите в нея

Ирина Евгениева 23 юли 2020 в 12:19 44836 20

Снимка Министерски съвет

Бойко Борисов желае да се оттегли от премиерския пост, но не под натиска на протест, а след края на третия си мандат. Това стана ясно от брифинга, на който той обяви рокадите в кабинета в присъствието на лидерите на коалиционния партньор "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов (вицепремиер и министър на отбраната) и Валери Симеонов.

"Аз съм казал много добре, след мандата отивам да си ръководя партията и да си укрепвам структурите, защото всички я ръфат отстрани", заяви Борисов, след като каза, че от правителството си отиват Владислав Горанов, Емил Караниколов, Младен Маринов и Николина Ангелкова. Кирил Ананиев от здравен министър става финансов. 

100% сме ангажирани с правителство и се допускат грешки в самата партия. Контролът в нея е занижен, защото всички уважавани от партията хора са заети или с министерства, или с кметства, или са депутати, обясни Борисов. 

След въпрос на журналист за исканата оставка на главния прокурор Иван Гешев на започналите на 9 юли протести министър-председателят заяви: "Аз знам мечтите на Христо Иванов отдавна да е главен прокурор. Това, което услужливо се забравя: да получаваш предварително съдебни решения е много приятно, нали? Който може, да го постигне. Ние не сме могли. Да овладееш и прокурорите - също, което ние не сме могли".

Все пак той се разграничи от действията на Гешев с думите: "Категорично съм против всякакви показни акции. Оттук нататък си има институции, които по демократичен път (избират главен прокурор - бел.ред.). След това има повторен етап за издаване на укази от президента. Всичко това е извървяно". 

Борисов коментира и арестите на хора от властта, като увери, че бил научил от медиите за ареста на бившия министър на околната среда Нено Димов и на други зам.-министри.

Реакция

Малко след изказването на премиера, Христо Иванов реагира остро с думите: Репликата на Борисов как аз съм искал да ставам главен прокурор е поредно доказателство за тоталната му неадекватност.

В една нормална демокрация, политици като мен не стават главни прокурори. Дори Борисов знае това. Но глупашката му опорка издава огромния му страх от истински независим главен прокурор, подчинен единствено на закона и демократичната отчетност. С тази изцепка Борисов отново признава с какво го държат и защо не може да се отлепи от стола. Имаме премиер на трупчета в прокуратурата.

Оставка и избори!, написа Иванов в коментар във фейсбук профила си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

20

жанбо

24.07 2020 в 00:47

Каква партия бе човеко? Ти вярваш ли си? ГЕРБ=НДСВ. До тук сте.Като я няма хранилката, няма и електорат.

3040

19

Любомир Димитров

23.07 2020 в 22:33

Вярвате ли му ? На един човек, който е осъден за лъжа и клевета !!! И как си го представяте него да си "гледа партията" без джипката с министри вътре и да подхвърля по по някой и друг лев ( не негов, а наш) на тълпата ! Аз не му вярвам ! Затова ОСТАВКА сега, веднага !!! Пък ако иска да ходи и на . айната си!!!

3010

18

Stoqn Iliev

23.07 2020 в 20:53

Ха хо хо.Разбрахте ли ГРОБАРИ какво мисли ВОЖДА ви за вас,не ставате за нищо.Тези които стават поне малко са във власт@,.министри кметове областни управетили а другото е шлака.Даже от тези над 1 мил. които уж са гласували за ГРОБ не можете да намерите читави хора за всички ръководни позиция и се налага да искаме "кадърни"хора от СОКОЛА.Колко €вра дадоха на Румъния?Не че нещо а просто питам.

12278

17

pencotk

23.07 2020 в 17:29

Ох, котьооо, кви сметки си правил той!...

3258

16

Една каза

23.07 2020 в 15:27

Иска като Доган ли? А бе все едно какво иска, важно е народа да разбере как да се справи при тази ситуация!

3810

15

Пенчо бре

23.07 2020 в 15:14

"Аз съм казал много добре, след мандата отивам да си ръководя партията и да си укрепвам структурите, защото всички я ръфат отстрани", заяви Борисов

Каква пасторална картина е нарисувал. Ще си припява и
"когато бях овчарче и овцитеее пасях..."

11719

14

Краси

23.07 2020 в 14:58

Пръждосвай се в Дубай или някъде по-далече, докато още можеш. И вземи и коалиционните си партньори със себе си, че и те са за затвора.
А за Христо Иванов не бери грижа - едва ли е необходимо да става главен прокурор, ако може да стане премиер.

18551

13

Нострадамус

23.07 2020 в 14:47

БЪДЕТЕ ПО ВЕЛИКОДУШНИ КЪМ ТОЗИ ЧОВЕК. ТОЙ Е БОЛЕН !Той е харизматичният лидер, който си проправя път с лакти. Той е диктаторът, който унищожава народа си, за да угоди на егото си или на страховете си.
Не понася критика, заради чувството му за превъзходство.
Приема дори случайни реплики или действия за персонални атаки срещу себе си и реагира на тях с нарцистичен гняв.
Нормален разговор с него е невъзможен заради склонността му да изопачава фактите.
Има преувеличено чувство за собствена важност.
Обзет е с фантазии за неограничен успех и Незаменимост!
Изисква прекомерно възхищение от всички и всякога...

11977

12

МБ

23.07 2020 в 14:44

ББ е в безизходица - вижда края си в изп. власт и вече мисли как да спаси кожата, от затвор най вече. Избрал е вариант: " да се оттегля от премиерския пост, да си ръководя партията и да си укрепвам структурите". Вече само като лидер на партията си няма да има тая власт, която сега има, но все пак няма да е съвсем безгласна буква - ще очаква помощ от съпартийците, охрана ще се осигури за него, защита при съдебни дела.
Другият вариант, който му остава, е да забегне като Галеви в ЮАР и там да си харчи милионите

20699

11

Новак

23.07 2020 в 14:38

Защо трябва да чака края на мандата? Давай оставка и започвай със структурите. Да, ама знае ли служебното правителство какво ще измъкне и на какво ще се натъкне? Да беше Плевню президент, да беше отдавна подал оставка. Но сега -страх, че може да се види с бай Ставри на живо.
 
X

Подкастът на OFFNews