Борисов ще участва в специално заседание на Европейския съвет за Брекзит утре

OFFNews 24 ноември 2018 в 15:51 4752 1

Снимка Pixabay

Премиерът Бойко Борисов ще участва в специалното заседание на Европейския съвет във формат по чл. 50 утре, 25 ноември, в Брюксел, съобщава правителствената пресслужба. Темата на заседанието в предстоящият Брекзит и сделката между Великоибритания и ЕС.

Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят проекта за споразумение за оттегляне на Обединеното кралство от Европейския съюз и проекта за политическа декларация, очертаваща рамката на бъдещите отношения между ЕС, от една страна, и Великобритания и Северна Ирландия - от друга.

Проектът на Споразумението за оттегляне на Обединеното Кралство от ЕС съответства на интересите на България, тъй като гарантира максимално възможна приемственост и последователност в редица важни за страната ни области, допълват от пресслужбата на кабинета. Проектът дава възможност за своевременно адаптиране към новия режим на отношения, като гарантира спазването на правата на гражданите, финансовите ни интереси, както и избягването на празнини в отношенията с евентуален негативен ефект върху икономическите, транспортните, социалните, културните, образователните и др. връзки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

25.11 2018 в 02:28

Баце утре какво ша казва за Брекзита.. Подкрепяме ли го, не го ли подкрепяме..
Щот докат бе баш европреЦедател на съюза там не го допуснаха да дава думата..
Пък Лилито Отличничката и дори за портиерка не я взеха...
Пак ша са взира завалията в различните обувки на залитащия Юнкер..
Па ше си мисли кафявата ли беше ЗА, черната ли - против, или обратно беше..

П.П. Някой от вас да прочете нейде нещо за това - защо МИ 6 е толкова против в САЩ да се разсекретяват документите по "намесата" на Русия в щатските избори?
 
X

Да помогнем на украинските деца!