Борисов ще помирява Турция и ЕС във Варна

OFFNews 20 януари 2018 в 19:01 8391 2

Борисов ще помирява Турция и ЕС във Варна

Неформална среща на европейските лидери с президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган ще се проведе във Варна по време на българското председателство на Съвета на ЕС.

Това стана ясно днес след срещата на българския премиер Бойко Борисов с Ангела Меркел, която беше на посещение у нас.

На срещата, която вероятно ще се проведе през март, ще присъстват председателите на Европейския парламент, Европейската комисия и на Съвета на ЕС. 

На брифинг в резиденция Бояна българския премиер Бойко Борисов каза, че подобна среща "би била само за добро за всички нас".  

„Радвам се, че във Варна ще има среща между министър-председателя на България, председателите на ЕК, на ЕП. Смятам, че тази среща е добър шанс да се говори и с турския президент за всички въпроси, които ни вълнуват“, заяви Меркел.

От своя страна Бойко Борисов поясни, че с председателя на ЕП Антонио Таяни, с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и председателя на ЕС Доналд Туск, както и с турския президент Реджеп Ердоган са провели разговори.

"Непрекъснато има претенции от страна на Турция към ЕС, че не е изплатено плащането още по първото споразумение за мигрантите, затова което сме е споразумели. Знаем и за тежките отношение насложени през последната година и половина между много от големите европейски държави и Турция. Едната такава буферна среща във Варна би била само за добро за всички нас“, каза Борисов.

"Най-щастлив съм от това, че ЕС води мирна, добросъседска политика и ще направим всичко възможно да нормализираме отношенията с големите ни съседи. Европа има нужда от мир, от спокойствие, тогава тя е най-доброто място за живеене“, каза още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

2

SC

20.01 2018 в 22:29

Ба, ще помирява! Ще се самопредложи на търг, да види коя от двете страни ще му даде повече.