Борисов се срещна с Мария Габриел

OFFNews Последна промяна на 14 юли 2017 в 12:00 8103 0

Премиерът Бойко Борисов се срещна с Мария Габриел, която беше одобрена за еврокомисар в началото на месеца.

Срещата се е провела в Министерския съвет. 

Борисов поздрави Габриел и ѝ пожела успешна работа на отговорната позиция. Той подчерта, че като еврокомисар тя има възможност да постигне значителни резултати в ресора, за който отговаря – цифровата икономика и цифровото общество, така че да има конкретни ползи за европейските граждани, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът отбеляза добрата комуникация с Европейската комисия и изрази увереност, че Мария Габриел ще поддържа активен диалог с българските институции.

Двамата са обсъдили и темата за българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.

Габриел заяви, че са налице основни предпоставки за успешното провеждане на председателството като определянето на ясни приоритети и подготвителните срещи с председателите на парламентарните комисии и докладчиците. Двамата са се съгласили, че това е възможност страната ни да има активна роля на медиатор между институциите и да окаже положително въздействие по важни за Европа теми.

Бойко Борисов обърна специално внимание на Западните Балкани. Той сподели, че е оптимист след срещата си с лидерите от Берлинския процес в Триест и след проведените вчера разговори в Солун, като подчерта, че е изключително важно да има ясна европейска перспектива за региона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови