Борисов се оплака на Лопес от ДСБ, давали властта на социалисти и популисти

OFFNews 13 април 2021 в 14:41 8269 1

Генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес поздрави ГЕРБ и Бойко Борисов за победата на изборите и убедителния резултат, съобщават от партията.

Пред Борисов Антонио Лопес изразил своята лична подкрепа и тази на ЕНП към ГЕРБ. По думите му само държавник с голям опит и международен авторитет като Бойко Борисов може да изведе страната от кризата и да се справи с пандемията. Генералният секретар на ЕНП споделил надежда, че ГЕРБ ще успее да сформира кабинет. Той посочил, че благодарение на добрия екип, усилената работа, постигнатите успехи и модерната политическа програма ГЕРБ се е утвърдила като партията с най-високо доверие сред българските граждани и така е отговорила на нападките на критиците.

„И след тези избори картата на България отново е синя. Победихме в 169 от 260 общини. Подкрепиха ни основно икономически активни и високообразовани хора, които генерират БВП на страната. Наблюдава се е и ръст в гласовете на пенсионерите за нас. Горди сме с резултата си“, подчерта Бойко Борисов в рамките на разговора.

„За съжаление, наша сестринска партия е на път да вкара във властта социалистите и популистите, оформяйки безпринципно обединение“, информира лидерът на ГЕРБ и увери генералния секретар на ЕНП, че партията ще положи максимални усилия, за да излъчи работещо правителство. (Б. р. - под сестринска партия Борисов вероятно визира ДСБ, която е част от коалицията Демократична България и също като ГЕРБ е член на ЕНП).

„Наши приоритети остават битката с пандемията, образованието, доходите и икономическият растеж“, отбеляза Борисов. Той представи пред Антонио Лопес и заключенията от доклада на ОССЕ, според който изборите у нас са проведени по прозрачен и демократичен начин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови