Quantcast

Борисов се ядоса на Заев за Илинденското въстание: Когато се произнасяме за Македония в ЕС, ще си спомним тези думи

OFFNews Последна промяна на 09 август 2018 в 14:13 5373 1

Борисов се ядоса на Заев за Илинденското въстание: Когато се произнасяме за Македония в ЕС, ще си спомним тези думи

Снимка Правителствена пресслужба

„Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е казал с умисъл или непремислено, пак е за негова сметка. Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща. Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани“, така премиерът Бойко Борисов коментира думите на македонския си колега Зоран Заев, който в телевизионно интервю заявил, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско.

Борисов припомни, че че двамата със Заев съвместно са отбелязали 115-годишнината от въстанието в Благоевград.

Премиерът присъства на закриването на многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 2018” на Учебен полигон „Ново село“.

Военнослужещите ни са едни от най-добрите, трябва да имат още по-добро въоръжение и това е нещо, по което работим, е казал Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

„С тази съвместна база ние даваме възможност не само на Балканите, а и на Черноморския регион, да води занятия, да се подготвя за възпиране, за отбрана, както и за различни други операции. Начинът на мислене – да се бием помежду си, се променя в общ начин на мислене – да знаем колко всеки един от нас е подготвен и заедно да изграждаме отбранителната система на Балканите и региона“, е заявил още Борисов.

На въпрос на медиите премиерът Борисов обърна внимание колко много средства се отпускат за развитие на българските общини. Вчера в Министерския съвет беше кметът на Сопот, който лично благодари на министър-председателя за помощта от държавата към общината. Премиерът изтъкна, че скоро ще стане готово Антимовото крило на Троянския манастир, който е символ на Троян, а отделно са отпуснати пари и за инфраструктурата в града. В Гоце Делчев няма нещо ненаправено, каза Борисов и добави, че се отпускат средства и за метрото в столицата, както и за културна и градска инфраструктура в Пловдив. Според Борисов е естествено за там, където живеят най-много хора, да се отделят най-много средства. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21762

1

spirit оригиналът

10.08 2018 в 06:00

Боко сега се пита кой ми сра в гащите(устата)? Кой те би по главата да се занимаваш с тъпите македонци?То не бяха пргръдки,то не беше лигавене и надупване-сам си го набута.Ти толкова ли си прост да се усетиш,че гадните македонци дето толкова години ни плюят и постоянно ни правят провoкации,ще правят достлук с тебе бе малоумник?Те онези брюкселските педали вече са решили да ги приемат в ЕС и никой няма да те пита за твоята оценка.На ти сега едни ЗАДНОзападни Балкани! Когато дойде момента, България ще каже това което й наредят господарите й от Вашингтон и Москва.