Борисов се ядоса на Заев за Илинденското въстание: Когато се произнасяме за Македония в ЕС, ще си спомним тези думи

OFFNews 09 август 2018 в 14:13 6186 1

Борисов се ядоса на Заев за Илинденското въстание: Когато се произнасяме за Македония в ЕС, ще си спомним тези думи

Снимка Правителствена пресслужба

„Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е казал с умисъл или непремислено, пак е за негова сметка. Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща. Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани“, така премиерът Бойко Борисов коментира думите на македонския си колега Зоран Заев, който в телевизионно интервю заявил, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско.

Борисов припомни, че че двамата със Заев съвместно са отбелязали 115-годишнината от въстанието в Благоевград.

Премиерът присъства на закриването на многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 2018” на Учебен полигон „Ново село“.

Военнослужещите ни са едни от най-добрите, трябва да имат още по-добро въоръжение и това е нещо, по което работим, е казал Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

„С тази съвместна база ние даваме възможност не само на Балканите, а и на Черноморския регион, да води занятия, да се подготвя за възпиране, за отбрана, както и за различни други операции. Начинът на мислене – да се бием помежду си, се променя в общ начин на мислене – да знаем колко всеки един от нас е подготвен и заедно да изграждаме отбранителната система на Балканите и региона“, е заявил още Борисов.

На въпрос на медиите премиерът Борисов обърна внимание колко много средства се отпускат за развитие на българските общини. Вчера в Министерския съвет беше кметът на Сопот, който лично благодари на министър-председателя за помощта от държавата към общината. Премиерът изтъкна, че скоро ще стане готово Антимовото крило на Троянския манастир, който е символ на Троян, а отделно са отпуснати пари и за инфраструктурата в града. В Гоце Делчев няма нещо ненаправено, каза Борисов и добави, че се отпускат средства и за метрото в столицата, както и за културна и градска инфраструктура в Пловдив. Според Борисов е естествено за там, където живеят най-много хора, да се отделят най-много средства. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови