Борисов: Решението за внасяне на законопроект за концесията на „Росенец“ е взето

Кристина Минчева 20 юли 2023 в 09:52 1161 0

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов

Решението за внасяне на законопроект за концесията на „Росенец“ е взето. Остава експертите, министърът и депутатите да решат кога ще го внесат, съобщи лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

Той обвини президента в разединение на обществото и го упрекна относно коментара му за концесията на „Росенец“.

Вчера Румен Радев каза, че концесията на пристанището е даденa от правителството на Бойко Борисов.

Борисов разгневено коментира думите му, като категорично отрече това да се е случвало, и припомни, че когато Иван Костов е подписал за Нефтохим Бургас, тогава е дадена концесията, като съществен елемент към рафинерията.

„По кое време с левче ви ограбиха и от нафтата, и от бензина? След като правителството даде дерогация, над 5 млрд. лв. са изтекли към Русия от джоба на българите. Айде сега ще си говорим кой бил дал концесията. Месеци наред цените падаха с по 1 стотинка, 2 стотинки. Тогава продължиха да акумулират огромни печалби. Къде са тия печалби? На 5 млрд. данъците колко са, 150 млн. ли? Айде да си спомним какво направиха служебните правителства - чудовищна инфлация, хаос, нищета и мизерия. Да се връщаме ли пак на това?“, коментира Борисов, като отново изтъкна „голямото мъжество“, което са проявили и те, и Христо Иванов, и Кирил Петков.

„Ние знаем, че правителството не е идеално и какви щети нанася това на партиите, затова дори механизъм не можем да подпишем, но е безспорен факт, че обществото се успокоява. Ние знаем колко е трудно, диаметрално противоположни партии, но в същото време имаме конституционна реформа, която до нова година искаме да е факт, до тогава да са избрани ВСС в различните колегии, главен прокурор- неща, които от 20 години хората чакат“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че проектът за конституция трябва да бъде направен и конституционното мнозинство трябва да го защити заедно и да го представи на обществото. Според него това има огромно значение за Шенген и еврозоната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!