Борисов разпореди инспекция на дневните центрове за хора с увреждания

OFFNews Последна промяна на 01 август 2018 в 12:42 1324 0

Борисов разпореди инспекция на дневните центрове за хора с увреждания

Премиерът Бойко Борисов е разпореди инспекциял на дневните центрове за хора с увреждания, съобщават от правителствената пресслужба. 

Според премиера това е необходимо, след като на вчерашната му среща в Министерския съвет представителите на хората с увреждания са поставили въпроса за качеството на тази услуга.

"Между другото, вчера след срещата с различните неправителствени организации, с министрите и с вицепремиера Дончев, от това, което сега като план сме направили, ще ми се социалният министър, вицепремиерът, здравният министър, те самите или оторизирани от тях хора, бързо да направим инспекция и да проверим тези дневни центрове, нивото, качеството на работа, качеството на услугата, защото се оказва, че и сега се дават много пари, но претенциите са, че самата услуга не е на необходимото ниво.

Така че като свърши Министерският съвет, министрите да седнат, да направят с Томислав Дончев бърз план и да действате. Не трябва сега да го оставяме това с вакуум", е казал Борисов на днешното правителствено заседание.