Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Борисов разговаря с Ердоган преди срещата ЕС - Турция

OFFNews 26 март 2018 в 20:35 6133 2

Премиерът Бойко Борисов се срещна с турския президент Реджеп Тайип Ердоган преди началото на официалната среща ЕС - Турция. 

Ердоган пристигна този следобед на летището във Варна с два самолета с доста голяма делегация, в която има и двама готвачи. Ердоган е придружаван от министъра на енергетиката Берат Албайрак, външния министър Мевлюд Чавушоглу и министъра на европейските въпроси и главен преговарящ с ЕС Йомер Челик.

Преди да отлети за Варна, той обяви, че присъединяването на Турция към ЕС остава стратегическа цел за Анкара. 

На срещата турският президент ще настоява да бъдат премахнати пречките пред членството на страната му в ЕС. Ще бъде обсъден и - както се изрази Ердоган - "провалът на европейските лидери да удържат обещанията си относно сделката за сирийските бежанци".

Преди началото на официалната среща Борисов се срещна и с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който обяви, че оценява високо усилията на България за подобряване на отношенията между ЕС и Турция. 

Официалната среща започна малко след 19 часа. Очаква се Жан-Клод Юнкер, Доналд Туск, Бойко Борисов и Реджеп Ердоган да говорят пред медиите след 21 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8957

2

sinia sova

27.03 2018 в 09:17

БХ се срещнал с ердоган преди официалната вечеря...срещнали се да се снимат заедно и снимката да отиде в колекцията на психопата
 
X

Подкастът на OFFNews