Борисов призова прокуратурата и службите да разследват корумпираните доктори

OFFNews Последна промяна на 28 май 2018 в 19:14 3679 1

Прокуратурата и службите да разследват корумпираните доктори, призова премиерът Бойко Борисов при посещението си в  Университетската болница „Св. Георги" в Пловдив.

Според Борисов корупцията в здравеопазването я правят или докторите, които управляват лечебните заведения, или здравната каса.

Той подчерта, че за тази година правителството е отделило 4,7 млрд. лева за здравеопазване и посочи, че при тези суми за сектора всички лекари и медицински сестри трябва получават заплатите си навреме, визирайки казусите в Ловеч и Враца.

Борисов направи инспекция на обновената клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология в Университетската болница „Св. Георги".

В 13-етажната сграда са подменени и всички асансьори. Голяма част от средствата, необходими за финансиране на цялата инвестиция, се осигуряват поетапно от собствените приходи на лечебното заведение.

Министерството на здравеопазването е отпуснало 3 млн. лева за ремонта на лечебното заведение и закупуване на техника в периода 2015-2018 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови