Борисов приключи, трябва да се избегне модела на кандидат-спасителите като Бойко, Царя и Доган

OFFNews 30 септември 2021 в 09:30 6955 2

Снимка Архив

Проблемът вече не е как как да махнем Борисов. Борисов приключи. Целта е никой да не може да командва, да бъде големият и да казва "аз решавам". 

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по БНТ. По думите му в последното Народно събрание вместо Бойко Борисов - който казваше, че и магаре да издигне за депутат, ще бъде избрано - подобно поведение е имал и Слави Трифонов. Старата песен на нов глас. "Или ще подкрепите, или сте предател", коментира Иванов. 

Трябва да се избегне ролята на кандидат-спасителите, които да заместят Бойко, Царя, Доган, в това да концентрират много власт в себе си и след това да я превърнат в корупция, обясни той.

Иванов изрази надежда, че формацията на Кирил Петков и Асен Василев ще мобилизира допълнителни избиратели в полза на промяната. Тепърва им предстои да се структурират като програма и лица, каза съпредседателят на ДБ. 

"Демократична България" ще бъде гарант да бъде приложен германският модел в политиката - ясно мнозинство с конкретно коалиционно споразумение", заяви още Христо Иванов, който се обяви категорично против плаващите мнозинства в пленарна зала. 

Ситуацията е сложна, обсъждаме различни варианти, когато имаме готовност, ще обявим решение, каза той за кандидата за президент на ДБ. Важното е друго - "Демократична България" е може би една от малкото формации, които на практика показват модела на коалициите - взимат колективни решения от органите, които са ясни по своя състав, каза Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!