Борисов през 2014: ГЕРБ е "за" задължителното гласуване

OFFNews 26 април 2016 в 20:37 3626 3

"ГЕРБ винаги е подкрепял задължителното гласуване и сме доказвали това многократно. Повтарям, че ние бяхме единствената политическа сила, която подкрепи предложението на президента за референдум за промяна в изборните правила, в това число и за въвеждането на задължителното гласуване".

Това е написал на 7 юни 2014 г. във Фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов, напомни Георги Кадиев.

Депутатът прави сравнение с друго изказване на премиера от 22 април 2016 г.: "Аз съм против задължителното гласуване, но партията трябваше да участва в това гласуване в парламента".

Останалата част от поста на Борисов от 2014 г. гласи:

"Партиите, които се противопоставиха на референдума, са ясни – БСП, ДПС и „Атака”. Така че не виждам защо се правят медийни спекулации, че ГЕРБ е отстъпил или се е отметнал от позицията си за задължителното гласуване. Напротив, вчера Изпълнителната комисия на ГЕРБ обяви публично, че продължаваме да подкрепяме задължителното гласуване и дори предложи в оставащите преброени дни на това Народно събрание да се приеме решение за провеждането на референдум за изборните правила, заедно с предсрочните парламентарни избори.

Всеки опит за изкривяване на нашата позиция и твърдения, че ГЕРБ влиза в различни коалиции, са категорична манипулация и поредната опорна точка, спусната от нашите опоненти. ГЕРБ подкрепя задължителното гласуване."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

3

El Commandante

27.04 2016 в 04:34

Баце не помни вчера кво е ял-филия с мас ли е било, кюфтета ли, кво ли, вие искате да си спомня 2014 кво е казал, аре малко по-сериозно,а?

13249

1

лекар

26.04 2016 в 22:57

Има ли смисъл да се коментира???