Борисов пресметна: Кметовете на ГЕРБ получават по 15 лв. на човек, а на ДПС - 133 лв.

Нели Чолашка 10 февруари 2014 в 11:46 2625 8

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов написа отворено писмо до премиера Пламен Орешарски, с което го кани на среща с кметовете на ГЕРБ, за да обсъдят разпределението на парите по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

По тази програма бяха отпуснати от бюджета 500 млн. лв., а миналата сряда Министерският съвет обяви как ще бъдат разпределени между общините и няколко министерства.

"Обективният анализ показва, че измерено спрямо населението, финансирането е по 15 лв. на човек в общините с кметове, издигнати или избрани с подкрепата на ГЕРБ, по 90 лв. на човек в тези от БСП и по 133 лв. в общините с кметове от ДПС.

Същевременно с кметове, избрани или подкрепени от ГЕРБ, представляват над 60% от българските граждани и формират 80% от брутния вътрешен продукт на Република България.

Това създава основателни съмнения, че общините на ГЕРБ са дискриминирани", пише в писмото на Борисов до Орешарски.

В края на писмото лидерът на ГЕРБ кани министър-председателя на среща с кметовете от ГЕРБ, за да представи аргументите на правителството за това разпределение на средствата.

В края на миналата седмица от АБВ също обявиха, че парите по тази програма са раздавани на принципа "наши и ваши" кметове.

Кметицата на Перник Росица Янакиева се оплака, че за нейния град са отпуснати само 1.4 млн. лв. и е сигурна, че това се дължи на факта, че тя застана на страната на Георги Първанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!