Борисов: Правителство в този парламент е банкрут за държавата

OFFNews 21 юли 2022 в 11:07 1469 2

Бойко Борисов

Снимка Facebook

Бойко Борисов

"За ГЕРБ ново правителство в този парламент е идеалният вариант, но ПП знае, че това ще ги съсипе. Сега ще видите как ще ги изиграят. Да им изберат Рашков, за да могат да ги докопат, да ги държат мирни и ще отидат на избори. Днес имат шанс да са близо до нас. За ГЕРБ това е идеалният вариант, за държавата – това е банкрут", заяви бившият премиер Бойко Борисов, който посети храм "Свети Пантелеймон" в Каспичан.

Отсега се нагласиха да вземат 160 млн. лева комисионна от медицинските хеликоптери (стойността на цялата поръчка за шест хеликоптера е 162 711 735 лева с ДДС - бел. ред.). Ако го бяхме направили ние, щяхте да ни разсипете, каза още Борисов. 

"За съжаление няма оправяне. Много работа има, за да се оправи това, което "Промяната" направи. Поне 5 млрд. лева дълг им трябва до края на годината", посочи лидерът на ГЕРБ.

Бившият премиер се оплака, че при него "джипката е лоша, при тях - добра": "Те като дадат пари за общините, е готино, ние като дадем, хем на всички давахме - беше лошо. Защо е този двоен аршин?".

"Преди 10 дни те казаха, че Има такъв народ е мафия, сега преговарят с тях. Значи правителството е на мафията. Вижте им метаморфозата - от мафиоти пак станаха готини момчета. Те го говорят, аз само ги цитирам. Тази промяна българинът ще я усети най-добре наесен", категоричен е Борисов. 

Според него "те" си крадат от тока, от бензина, посредниците им превеждат пари. "Знаеш ли колко ги интересува за вас? Оплитат се в кълчищата – колкото повече говорят, толкова повече услуга ни правят", каза още той.

Борисов допълни, че инфлацията в момента у нас е чудовищна. "През нея правителството ви взима с 20 на сто повече данъци", смята лидерът на ГЕРБ.

Бившият премиер изчисли, че по негово време я е държал тя да е около процент.

"Хлябът си е скъп, колкото си беше, олиото си е скъпо, колкото си беше, но това е положението. Народът мълчи, що мълчите, бе?", попита той.

На въпрос дали би подкрепил 22-те закона, които парламентът трябва да приеме, за да получим парите от Плана за възстановяване и устойчивост, Борисов отговори, че те не са написани, за да ги подкрепят, както и че "ако дойдат извънземни, бих се радвал".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12073

1

IvanofRumen

21.07 2022 в 12:11

Ха ха ха! Простака кърти с простотията си. Рашков е много подъл и първо ще арестува простака. Там е страха.
 
X

Да помогнем на украинските деца!