Борисов: "Помак" и Бареков са новите патерици на Доган

OFFNews 13 декември 2013 в 22:49 9386 36

Бойко Борисов. Снимка: ГЕРБ
Бойко Борисов. Снимка: ГЕРБ

Ахмед Доган си остава най-добрият политик на този преход. Доган сложи всички българи в джоба си, и като политик. Той и в момента вижда - това е упрек към мен и Реформаторите  - той вижда с два хода пред нас. Това заяви в предаването „Панорама” на БНТ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му Ахмед Доган е участвал във всички управления, без това на ГЕРБ.

Вие мислите, че в партия "Помак" Ахмед Башев няма хора, които контролира? - попита лидерът на ГЕРБ.

Според него "Помак" ще е едната патерица на ДПС, а другата ще е движението на Николай Бареков.

През 2015 г. само един неразумен ще иска да е премиер

2015 г. България ще е в катастрофа, ако това управление остане. Трябва да има незабавни предсрочни избори, в противен случай -България влиза в катастрофа. С 4-те милиарда заеми, заложени в сегашния бюджет, нови заеми, страховита контрабанда и сива икономика, катастрофата ще дойде 2015 година, прогнозира Борисов.

Тогава само един човек ще иска да е премиер - той се е заявил вече, не искам да му казвам името, за да не му правя реклама. Друг, разумен човек, няма да иска. Тогава ще трябва пак да се затегнат колани, пак да се правят непопулярни мерки, при тази пенсионна реформа, сега, това поколение е обречено да няма пенсии. Колкото повече българите ги изтърпят тези, 2015 г., когато дойде катастрофата, ще се сърдят само на себе си - ако не падне дотогава това правителство, ако ние, с реформаторите, не излезем бързо, каза лидерът на ГЕРБ.

Реформаторите ще ни заобичат

ГЕРБ е единственият шанс да се направи мнозинство в парламента и да се променят текстове от Конституцията. Ние сме обречени да работим заедно с Реформаторския блок. В любовта единият гони другия. В Реформаторския блок има много кадърни хора. Рано или късно с тях ще намерим общ език. Няма друг шанс, отбеляза Борисов.

Когато човек е добър към мен, ставам много лесен за манипулация. Това е най-голямата ми слабост. Защото съм добър човек, по принцип, категоричен е той.

ГЕРБ се създаде, когато бяхме опозиция. Има пълно медийно затъмнение за опорните точки, които г-жа Моника е изпращала. Това е огромна кампания, много добре подкрепена, от политолози, от социолози. ГЕРБ е първа политическа сила. От ГЕРБ са напуснали двама депутати. БАСТА се учредиха като партия, защото не бяха в нашите листи. Не може всеки да е министър и депутат, каза председателят на ГЕРБ.

По времето на ГЕРБ всички кредитни агенции даваха повишение на кредитните рейтинги. Днес Standard & Poor's ревизира перспективата на кредитния рейтинг на България от стабилна на негативна, каза Борисов.

И кучетата в Банкя

Аз познавам протестиращите пред БНТ. Те са едни и същи хора, даже кучетата в Банкя вече не лаят по тях, заяви Борисов във връзка с протестиращите активисти на Николай Бареков пред сградата на БНТ.

С цялото ми уважение към ръководството на полицията, но от „България без цензура” са пуснати на 6 метра от централния вход. Симпатизантите на ГЕРБ са на 60 метра и не ги пускат, каза председателят на ГЕРБ.

Аз съм свикнал да влизам и да излизам през предния вход, допълни Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!