Борисов покани шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум в България

OFFNews Последна промяна на 22 октомври 2018 в 12:20 2525 0

Борисов покани шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум в България

Министър-председателят Бойко Борисов е поканил премиера и управник на емирство Дубай шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум да посети България в удобно време, за да се запознае с потенциала на страната ни и за да продължи обсъждането на пътищата за разширяване на взаимното сътрудничество.

От правителствената пресслужба съобщиха, че двамата са провели среща, на която Борисов е заявил задълбочаваме на отношенията между двете държави. Борисов е отбелязал, че цени високо наличието на взаимна политическа воля за активизиране на двустранното сътрудничество. 

Премиерът Борисов специално изтъкна ролята на Дубай в развитието на българо-емиратските връзки. Той отбеляза, че в ОАЕ е съсредоточена най-многочислената в региона българска общност, като по-голямата част от нейните представители живеят и работят именно в Дубай, уточняват от правителствената пресслужба.

Борисов е поздравил емиратското ръководство и народа на ОАЕ за постигнатото по пътя на развитието и технологичното модернизиране на страната, като изразил увереност, че България и федералната монархия могат да си сътрудничат успешно в сфери като информационните технологии, селското стопанство, инфраструктурата, туризма и сигурността.

Според министър-председателя би било от полза и за двете страни, ако се насърчават контактите между представителите на бизнеса.

Емиратските инвеститори са добре дошли у нас, отбеляза премиерът Борисов, като изтъкна възможностите в българските индустриални зони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови