Борисов поиска вътрешният министър на Радев да разследва Кирил Петков

Да приемем закон за 100% диверсификация и срещу "Газпром", призова лидерът на ГЕРБ

Йорданка Веселинова 23 август 2022 в 13:31 8036 7

Архив

Снимка БГНЕС/Спасияна Сергиева

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска служебният вътрешен министър Иван Демерджиев да разследва бившият премиер Кирил Петков.

По думите му Петков е поставил енергетиката в опасност с решението да не се сключат договори за 7-те танкера втечнен газ и да не се резервират слотове за разтоварване. 

На брифинг в централата на партията той отговори на позицията на ДБ срещу Газпром и призова евроатлантическите партии да се съберат и преди изборите да напишат закон за 100% диверсификация от "Газпром". Борисов предложи именно това да е първият закон, който да приеме 48-НС.

Вчера по време на брифинг на кризисния щаб eнергийният министър Росен Христов обяви, че "очевидно трябва да се обърнем към "Газпром". По думите му подновяването на преговорите с Русия е неизбежно. По-рано днес от "Демократична България" излязоха с позиция. Според тях служебното правителство продава България. От ДБ призоваха още  с позиция за действията на кабинета "Донев" да излязат всички политически сили, които се определят за изповядващи евроатлантически ценности.

Борисов определи ДБ като "наши приятели" (на ГЕРБ - б.а.) и заяви, че най-сетне, след 5 месеца, формацията е осъзнала нуждата от обединение по темата "Газпром". Борисов се скара на ДБ, че искат разграничаване от "Газпром", но не и от "Лукойл".

Борисов заговори още, че по време на неговото управление цената на газа е била около 30 лева, а "след промяната" над 200 лева. Така той обвини "Продължаваме промяната" за увеличението на цената на синьото гориво, което се случва в цяла Европа. Лидерът на ГЕРБ обвини кабинета на Кирил Петков и за разваления договор с "Газпром". (Договорът с руската компания бе едностранно нарушен от Русия с искането страната да плаща в рубли, докато в договора е записано, че плащанията са в долари - б.а.)

Лидерът на ГЕРБ призова служебното правителство още сега да резервира капацитети на терминалите за втечнен газ в Гърция и Турция за 2023 г.

Борисов съобщи, че в листите на ГЕРБ за предсрочните избори на 2 октомври има промени - членове на МГЕРБ вече са на избираеми места. Той не съобщи кои листи ще поведе. На изборите в лидерския 25 МИР София миналата есен Борисов бе победен по преференции от Ицо Хазарта, който поведе листата на ПП.

Борисов заяви, че за изборите имат един проблем - какво да е мотото. По думите му добър вариант е "ред след хаоса".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

7

редовно четящ

23.08 2022 в 18:50

Т@лупът е за затвора. Рано или късно ще свърши там.

-98

6

br.bravo

23.08 2022 в 15:26

Ако коментирате, без да сте изгледали видеото тъпаците сте вие!

1220

5

хr4

23.08 2022 в 14:40

Колко прости хора трябва да има на тая Територия за да гласуват за тоя Толуп?!?

-490

4

EA Trash

23.08 2022 в 14:37

Лъжеца по-добре да влезне на топло или да бяга към Ванкувър ако му се живее... Започнат ли да падат температурите, народната любов ще избухне по-силно от пЛандемията.

-3667

3

fik1

23.08 2022 в 14:30

Пикаджията златна рибка пак се развълнува, ББ ще те краде още 1000 години и ти на следващата седмица ще забравиш, лесен е животът на невежите.

12073

1

IvanofRumen

23.08 2022 в 13:41

А Борисов кога? Това е точния пример, че правителството на рашиста Радев работи е полза на престъпника, простак.
 
X

Да помогнем на украинските деца!