Борисов: Почнаха да чегъртат и хората на Радев. Хасковските войни са нещо чудовищно

Не поддържаме контакти с Цацаров. Кметовете ни са под обстрел от КПКОНПИ, оплака се лидерът на ГЕРБ

Светослав Метанов 14 януари 2022 в 16:03 9013 2

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов заговори за сюжет на противопоставяне между правителството и президента, което идвало заради разнопосочни интереси по хасковска линия. Според него сега враждували кръговете около вицепремиера Асен Василев и около президента Румен Радев.

Размислите си по тази тема Борисов сподели на мегдана на родопското село Грашево, където бившият първи отиде да дари 30 000 лева за прокарването на парно в местната джамия.

"Вече почнаха да чегъртат и хората на Румен Радев. Да не ми се обидят хората от Хасково, едно време им казвахме Хюстън... В момента хасковските войни са нещо чудовищно. Всички висши кадри в държавата дойдоха от Хасково. Назначения по МВР..., къде ли не! Сега министъра на Румен Радев, шеф на Булгаргаз, го налетяха", каза Борисов.

Той доразви тезата си, коментирайки акцията в Булгаргаз, където днес влязоха екипи на ДАНС и Главна дирекция „Национална полиция“ на проверка.

"Хасковски войни! Хасковската група на Асен Василев стърже хасковската група на Румен Радев (Б. ред. - шефът на Булгаргаз Николай Павлов е завършил Езиковата гимназия в Хасково, където е учил и Асен Василев. Павлов беше министър на енергетиката в служебното правителство на Румен Радев през 2017 г.). Какво са правили хората на Румен Радев в Булгаргаз аз не мога да знам. Нито имам достъп до информация, нито някой ни запознава (Б. ред. - Борисов пропуска факта, че Николай Павлов бе назначен за шеф на Булгаргаз по време на неговото управление и че в ГЕРБ също има водещ представител на Езиковата в Хасково - Делян Добрев)", каза бившият трижди премиер.

Според Борисов сега България била "един от най-големите транзитьори на газ благодарение на направеното от нас".

"През България течат милиарди кубици газ. Как ще останем без газ! Във всички посоки... Компресори, интерконектори... Във всички посоки! И ако бяхме ние на власт, бъдете сигурни, че на 31 декември, щеше да има и връзка с Гърция (Б. ред. - Борисов пропуска да спомене, че за 12 години управление правителствата му не успяха да изградят интерконектора с Гърция, който е единствената алтернатива страната ни да получава газ, различен от руския), каза Борисов. 

Той  коментира и скандала между спортния министър и шефката на художествената гимнастика у нас Илияна Раева и последвалите взаимни извинения на двамата.

"Вечерта кръстникът на мафията се обади и днес мир и любов", каза лидерът на ГЕРБ.

На въпрос кого има предвид, експремиерът погледна към небето и каза:

"Ей там седи на високо и раздава задачи. Ама днес, разбирам, е бил изненадан, че му стържат любимите хора."

Борисов коментира и отнетия достъп до класифицирана информация на Сотир Цацаров и заявката му да подаде оставка.

"Не поддържаме контакти с Цацаров. Кметовете ни са под обстрел от КПКОНПИ. Като се съберат при мене ме питат "Защо само нас? Няма ли други кметове в тая държава?", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

14.01 2022 в 23:51

Бай Х е късно и да прочете нещо, защото няма да го разбере!

"Донесъл чукчата свой роман в една редакция. Редакторът го прочел и му казва: - Разберете, слабо е. Трябва да четете класика. Чели ли сте Достоевски, Толстой, Тургенев? - Не! Чукча писател, не читател."