Борисов, Петков, Пеевски и Мирчев със сигнал до Сарафов за собствеността на Руската църква

OFFNews 27 септември 2023 в 10:35 2374 5

Руската църква в София

Снимка БГНЕС/архив

Сигнал до главния прокурор Борислав Сарафов за проверка и установяване на собствеността на храма “Св. Николай Мирликийски” подадоха депутатите Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Ивайло Мирчев, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

В сигнала се казва: „При отчитане на изключителната важност на възникналия проблем около собствеността, стопанисването и експлоатацията на православния храм „Свети Николай Мириклийки“ за обществото, както и с оглед на обстоятелството, че възниква съмнение дали евентуално не е извършено престъпление (документно или друго), свързано с легитимацията на Посолството на Руската федерация в Република България като собственик на храма, с настоящия сигнал молим прокуратурата на Република България да извърши проверка, при която, след установяване на всички релевантни факти и издирване на необходимите документи, да бъде установено по безспорен начин в чия собственост се намират понастоящем имотите (земя и сграда) на храм „Свети Николай Мириклийски“, находящ се в гр. София, бул. „Цар Освободител“ № 3.” 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

5

ob1

27.09 2023 в 16:49

Каква вяра бе, спиртак? Какво християнско има в изродщините, които правите в Украйна? За орките да обичат ближния явно означава да изнасилят всичко мърдащо. "Не убивай" на оркски ще да е "пребий го, натроши го и му отрежи нещо с ръждив нож".
Ще ми се прави на вярващ! Виж си картинката, бе, "християнин"!

1005

4

LoneWolf

27.09 2023 в 16:46

спиртчо, съдейки по сатанисткия символ, с който се представяш тук, дали не е прогонване на Сатаната това, че руssиани шпиони са изгонени за противозаконни действия!?

2550

2

alfakentavur

27.09 2023 в 12:29

Рашистите и тролчетата им винаги това правят, когато не им изнася - сменят темата.

1005

1

eagle60

27.09 2023 в 10:49

Струва ми се че има изместване на темата - от "Руски свещенници са шпиони за вражеска държава" към по-маловажното "Чия е сградата по нотариален акт"
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки