Quantcast

Борисов: Папата каза да продължаваме с магистралите

OFFNews Последна промяна на 07 май 2019 в 12:00 3677 2

Продължавайте да правите мостове и магистрали на Балканите бяха последните думи на папата към България. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който тази сутрин изпрати папа Франциск на летището след визитата му у нас, като двамата проведоха кратък разговор, съобщи БНР. 

Папата отлетя за Скопие, където продължава апостолическото му пътуване. 

„В лицето на папа Франциск България има голям приятел“, заяви Борисов, след като изпрати Светия отец и добави: „Това е мирът. Последните му думи бяха – „Продължавайте да правите мостове, магистрали на Балканите, защото това е изключително важно“.

Борисов подчерта, че папата е останал много доволен от посещението си и е благодарил, че поддържаме добри отношения със съседите и изграждаме мир и мостове. 

Премиерът коментира и думите на папа Франциск към властите да са отворени към бежанците. 

„Нашата история е такава, че така сме бягали и ние, така са ни приютявали преди векове и нас. Ние сме против тези, които нощно време през границата, нарушавайки закона, искат да стигнат някъде, където не ги желаят“, заяви Борисов.

Попитан за отказа на Българската православна църква да участва в молитвено служение "Молитва за мир", Борисов посочи, че не се меси в църковните работи. 

„Аз в Божиите работи не се бъркам. Господ Бог е назначил и папата, и патриарха", заяви премиерът и сподели, че с радост е видял как Светият Отец целува кръста на патриарх Неофит.

След като изпрати папата, премиерът Борисов благодари на всички служби – МВР, Бърза помощ, местните власти, които са взели участие в посещението на папата. Извини се на тези, които не харесват папата и за тежкия трафик.

В рамките на визитата си в Северна Македония Светият отец ще проведе срещи с президента, с министър-председателя, с представители на гражданското общество и с дипломатическия корпус.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

2

arvigeus

07.05 2019 в 12:44

Не, Бойко, грешно си разбрал думите: "Хващайте си пътя и си заминавайте"

73928

1

El Commandante

07.05 2019 в 12:39

За ремонта на Графа спомена ли нещо?