Борисов отмени част от промените в Изборния кодекс: Ние зор за хартиена бюлетина нямаме

OFFNews 17 ноември 2022 в 11:42 6466 7

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/архив

Няма нужда от драматизъм, обяви Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ''отмени'' част от промените в Изборния кодекс, които правната комисия в Народното събрание обсъжда и гласува цяла нощ. 

Ние зор за хартиена бюлетина нямаме, искаме справедливост и честност. Нищо не налага такъв драматизъм, коментира Борисов на извънреден брифинг в централата на партията, след като депутатите на Продължаваме промяната и Демократична България напуснаха пленарна зала. 

Някои се опитват да ни пришиват към хартиената коалиция в НС. Ние победихме за пореден път с техния изборен кодекс и техните машини за гласуване, и техния вътрешен министър. Пороците на машините, съмненията в тях от страна на всички партии, са ясни, заяви лидерът на ГЕРБ.

Общественият съвет към ЦИК не само, че не трябва да бъде закрит, а напротив - удвоете го. Нека спорът да е там, помолете ЦИК да вкара още хора в този обществен съвет, за да има максимална прозрачност, и възможност на хората, които вярват в НПО, а не в ЦИК, да са сигурни. Предлагам да говорите с колегите - обърна се той към Десислава Атанасова и Томислав Дончев, много разумно да направите всичко възможно да гарантирате 100% честността на тези машини.

Борисов каза още, че район "Чужбина" може да остане и попита: Тези, които живеят и работят за чужди икономики ли,ще избират управлението тук? ДПС ще са най-облагодетелствани от този район, но щом ПП и колегите не разбират това, оставете района, и без това през няколко месеца харчим по 100 милиона за избори". 

"Попитайте и Христо Иванов дали дава гаранция за машините, ако дава - да го докаже. Нямаме повод да ни вкарват в тази хартиена коалиция. Ние сме обещали и на нашите избиратели да могат да гласуват с хартия, така че нека не ни присъединяват. До среднощ слушах дебатите в парламента. Сега този дебат се повдига, за да се избяга от спора за Маришкия басейн, покупките на газ, и пр.", заключи Борисов.  

В парламента депутатите от "Продължаваме промяната" и "Демократична България" заявиха, че няма да влязат на нито едно заседание в пленарната зала заради промените в изборния кодекс, приети с гласовете на БСП, ДПС и ГЕРБ-СДС.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

9

power@7479

17.11 2022 в 21:58

Че кой е този да променя нещо. Излагате се.

5827

8

pisnamiotmutri

17.11 2022 в 16:16

Техните машини за гласуване купени от теб? Ама пратете го на лекар този няма връзка с главния мозък

22548

7

dolivo

17.11 2022 в 15:11

на печелившите - честито!

1935

5

Муню

17.11 2022 в 13:08

Район чужбина помага най-много на българската икономика. Да плащат даници там, но харчат парите си тук по различни начини - дали си копуват имоти, дали издържат близките си и тн. Ако това един политик не може да го разбере, да отиде на психиатър.
След изборите да им правят Ай Кю тестове на живо (като си оставят телефонита у дома резбира се) и после да влизат в парламента. А всеки гласувал де се заимсли колко са полезни за обществото, тези които са изтестваните.

75

4

230 млрд баксов

17.11 2022 в 12:38

ПРОТЕСТА Е ДНЕС!!!

МАФИЯТА КРАДЕ ИЗБОРИТЕ!!!!
Против купения цигански вот!!!

Народното събрание 17.30

4038

1

Moirae

17.11 2022 в 11:50

Хайде пак изцепки! Първо стрелят по изборния процес, после сядат да преговарят. Що за партия и политици са тия?
 
X

Да помогнем на украинските деца!