Борисов отива в Москва с директора на 'Булгартрансгаз'

OFFNews 29 май 2018 в 15:48 3964 0

Премиерът Бойко Борисов заминава на посещение в Москва на 30 и 31 май. Там той ще се срещне с президента Владимир Путин, съобщи правителствената пресслужба.

Двамата ще обсъдят по-нататъшното сътрудничество между България и Русия в областта на икономиката, енергетиката, туризма, както и актуални международни въпроси.

Борисов ще бъде придружаван от вицепремиера Томислав Дончев, както и от изпълнителния директор на "Булгартрансгаз" ЕАД Владимир Малинов. В делегацията ще бъдат от четирима министри- на финансите Владислав Горанов, на енергетиката Теменужка Петкова, на туризма Николина Ангелкова и на културата Боил Банов.

В руската столица премиерът ще проведе и среща с представители на българската общност.

За посещението на Борисов в Русия се разбра миналата седмица лично от Путин. Това стана след срещата му в Сочи с президента Румен Радев. "След няколко дни ще имаме удоволствието да приемем в Москва премиерът на България Бойко Борисов", каза на 22 май Путин. Ден по-късно съветникът на руския президент съобщи и датата - 30 май.

От Москва президентът Радев обяви, че съживяването на проекта за АЕЦ "Белене" предполага руско участие. Междувременно у нас се проведе протест срещу евентуалното рестартиране на проекта.

"Аз не мога да разбера - протест срещу мен, че ще се срещна с руската страна да разговарям - при положение, че президентът е там", заяви миналата седмица Борисов по повод демонстрациите срещу АЕЦ "Белене".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови