Борисов отговаря пред депутатите какво работи Лиляна Павлова

OFFNews 12 октомври 2018 в 06:44 3817 1

Премиерът Бойко Борисов ще иде в парламента, за да обясни с какво се занимава ресорният министър Лиляна Павлова, след като българското европредседателство приключи.

Въпросът е отправен от депутата от БСП Антон Кутев и е "относно функционалните задължения на министъра на Българското европредседателство към момента".

Планираната дата за отговора на премиера е била 28 септември, но през последните две седмици Борисов беше зает в петъците. "Докога предвиждате госпожа Лиляна Павлова да е член на правителството в качеството й на министър на Българското председателство на Съвета на ЕС",пита още Кутев. 

За последно Борисов участваше в парламентарния контрол на 8 юни тази година. Тогава той отговаряше на питане за посещението му в Москва и какви са договореностите, които е постигнал с руския президент по отношение на доставките на природен газ за България. Въпросът отново беше зададен от Кутев.

Преди юни тази година премиерът за последно беше участвал в парламентарния контрол на 7 юли 2017 година. Миналата седмица финансовият министър обясни рядкото присъствие на премиера с това, че той "не може да си губи времето с парламентарния контрол, в който дебатът истеризира".

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  23293

  1

  Стефан

  12.10 2018 в 07:02

  Да бе, и аз напоследък не съм я виждал. За последно - в една местна бакалница. Познах я по това, че белият джип беше паркиран неправилно, а тя половин час шопингуваше, додето образува опашка от хора, които чакаха с по нещо за два лева, и трудно се държаха на краката си от възраст. Но тя си шопингуваше невъзмутимо, и за две пенсии на всеки от опашката.
  Не ме познава, естествено. Но разбра че аз съм я познал, и се смути съвсем малко от очевидното ми презрение.
   
  X

  Кристин Димитрова: седмокласниците писаха по разказа ѝ, а медиите я представиха като майката на Папи Ханс (подкаст)