Борисов: Остава само да мием прозорците след саниране

OFFNews 07 декември 2015 в 10:41 3669 10

Малко внимание се обръща на енергийната ефективност, милиарди левове се дадоха по тези програми. Санирането е безплатно, всичко правим - остана само да мием прозорците на хората след саниране. 

Това каза премиерът Бойко Борисов на форума "Европейска България - стабилност и растеж", цитиран от Стандарт, организатор на форума заедно с КРИБ. Борисов посочи, че страната е положила усилия за справяне с бежанската криза и посочи, че това се отчита добре в Европа.

"Нямаме претенции да сме безгрешни и да сме най-добрите, но полагаме усилия. В Европа това се отчита и се дължи на всички фактори", каза той. "Много е важно да не надскачаме егото си, да не си поставяме ултиматуми и да не се плашим всеки ден, защото в нашите региони много бързо се развиват процесите и стават неуправляеми", каза той и обясни, как преди година е бил сочен, като основна причина за лошите отношение между България и Русия, а днес виждаме такива лоши отношение между Турция и Русия.

Премиерът призова за повече търпение, защото в този нестабилен свят този, които предизвика нестабилност, ще носи отговорност за всичко, което се случва, допълва Фокус. „Бюджетът, който приехме в тежко време, отговаря на много от исканията, а успяхме и да върнем бюджетния дефицит на 2%”, подчерта Борисов. Той прогнозира, че догодина дефицитът може да намалее и до 1%-1,5% и добави, че това е изключително важно за стабилността и за кредитните рейтинги, които България получава. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!