Quantcast

Борисов още иска газоразпределител и руска тръба при Варна

OFFNews Последна промяна на 29 ноември 2015 в 17:58 7572 13

"Aз съм да има и „Северен поток -2”, да има и газоразпределител в България. Тази позиция ще защитавам и никой не може да ме упрекне за това".

Това каза пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов по повод появилата се информация, че 10 страни членки, сред които и България, са против ”Северен поток -2”, тъй като това би дестабилизирало допълнително Украйна.

Борисов обаче заяви, че не би подписал подобен общ документ и добави, че за страната ни е важно да има достъп до различни източници на газ.

„Аз знам какво е изгодно за България, а това е изгодно за България. Никой не може да ме убеди, че ако ние имаме още един източник на газ и излезе руска тръба на нашето крайбрежие край Варна, това ще е лошо за държавата”, заяви Борисов.

Премиерът коментира и с газовите връзки със съседните страни.Той обясни, че интерконекторът с Гърция се е забавил, защото подписването на договора се е забавило. Сега обаче заяви, че очаква през декември да се подпише договор за тръбата. 

Борисов коментира и връзката с Румъния, която също очаква да заработи през 2016 г. За проблемите с нея, той обвини БСП, защото „по време на техния мандат Дунава я сплеска".

"Тоя газопровод, интерконектор го сплеска водата. Сега ние правим за 6 млн нов”, добави той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.11 2015 в 06:31

ДАНС потвърдила руския произход на кибератаките в изборния ден !!!
Този човек трябва да бъде отсранен - той е предател !

30.11 2015 в 04:18

“Магьосникът от Оз” – Лиман Франк Баум
-Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
-Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.

30.11 2015 в 02:35

ВРЕМЕ ДА ВКАРАТЕ МУТРАТА В ЛУДНИЦА ИЛИ ЗАТВОР.ТОЯ БОКЛУК СТАВА ОПАСЕН ЗА ДЪРЖАВАТА ( АКО ИМА ТАКАВА)...МУТРАТА СТРОИ ВЛАК ПЕКИН СОФИЯ,ГЪЗОВЕ,ХЪБОВЕ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ НО КРАДЕ И КРАДЕ.ПИТАЙТЕ БОКЛУКА КЪДЕ СА МИЛИАРДИТЕ ЗАЕМИ АКО СМЕЕТЕ...

29.11 2015 в 23:05

Забравихме за Блок Хан Аспарух, които количества са вече потвърдени от френскат TOTAL и са огромни. Защо не се спряга вече ? Или тръбата при Варна се очаква много стратегически.. да обслужва и нашите горива ?

29.11 2015 в 22:32

БулгарБаши както винаги се държи като жалък дребен квартален мошеник. Всичките видове "потоци" са насочени само и единствено срещу независима Украйна. Нищо друго. Съответно всяка поддръжка на всеки "поток" налива мелница в путинската воденица. именно поради това трябва да не бъдат допускани под каквато и да е форма и на всяка, подчертавам - на всяка цена.
Да се натискаш за "хъб" означава че си жалък и долен путинофиал. А БулгарБаши всъщност си е точно такъв измекяр.

29.11 2015 в 21:40

А кога Бойко в затвора за вечни времена? Кога?

29.11 2015 в 21:18

Типично по борисовки - всички други са виновни за несгодите по моето управление, само аз съм невинен. Цирк! Иначе БСП са виновни, че Дунав смачкала тръбата - сигурно всички от Политбюро са скачали отгоре, за да я смачкат. И от тоя очаквам държавата да оправи.... Ха-ха!

29.11 2015 в 21:08

Браво на Борисов! Малко се бави и разтакава. Трябваше още по пътя от Пекин да се отбие в Москва, но и сегашния подход ми харесва, заедно с Германия да задвижим въпроса за северен поток 2 и южен поток.

29.11 2015 в 20:14

Изглежда Пеевски все още не може да прежали Южен поток, та за това и неговият човек така се натиска за него. За интерконектора с Гърция никаква археология не е виновна - това си е чиста доза саботаж. Защо археологията не спря магистрала Струма или Марица? Проблемът на Булгария се очертава все по-ясно: Борисов, Пеевски и Цацаров.

29.11 2015 в 20:01

Скъпи Дядо Мраз/Коледа,

ако може да ми донесеш, газов хъб, и договори с Китай, и да не питат за Яневагейт, и искам да открия още една магистрала.