Quantcast

Борисов обиден, че не ни искат в Шенген

OFFNews Последна промяна на 09 октомври 2015 в 11:56 4437 10

България доказа, че е много по-добра шенгенска граница от половината държави в Европа.

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти след среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който е на посещение в България.

Борисов посочи, че му е обидно тази тема да бъде поставяна. „Половината държави в Европа се провалиха като Шенгенски граници, това го заявих и на външния министър на Холандия. Когато пожелаят да ни включат. Дори не настоявам да влиза в дневния ред, защото очаквам те самите да разберат колко са несправедлив към българите”, заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

Решението за приемането на България и Румъния в Шенген отново беше отложено и не влезе в дневния ред на вътрешните министри от ЕС. 

Българското правителство многократно изразяваше надежда, че на редовното заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 8-и и 9-и октомври ще се гласува решение за частично присъединяване към европейската зона без вътрешни граници. В дневния ред обаче са залегнали проблемите с бежанците и граничния контрол.

Според вицепремиера Меглена Кунева Германия е спряла влизането на страната ни в Шенген. "Има много паралелни промени, като например промяната в шенгенското законодателство, проблемите по границите с имигрантите”, посочи Кунева като причини Берлин да не ни иска, но не назова нищо конкретно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.03 2016 в 14:46

Е няма как да приемат държава в която вожда пуска и спира обществените поръчки!!
Все пак това са цивилизовани страни, там тия неща се уреждат със закони!!!

09.10 2015 в 15:43

мишок, те това е нивото на ЕНТЕЛЕГЕНТА боци.

https://youtu.be/1yNO_7Yying


И после каза че тези разговори не били ИСТИНСКИ! Били МАНИПУЛИРАНИ.
:))))


Чакай, чак не мога да се запра

https://youtu.be/AlIu_WMiMwU

Ало, Ваньо, абе тоя Мишо бирата ми се обАди сега пак... митничари ли са... кви са...


09.10 2015 в 13:47

Очевидно интелектуалното ниво на Бойко Борисов е по-високо от интелектуалното ниво на читателите във форума на offnews. Ще ни приемат в Шенген тогава, когато тролчески колектив "зора", уй, пена, крадливи мутри, браво и Николай, официално се обединят в колектив за разнасяне на партийни позиви "Дават ми зор"!

09.10 2015 в 13:32

И на дебилите отдавна е ясно, че България не е в Шенген не заради неопазване на границите, а заради онова, което става вътре в границите на държавата ни - липса на истински реформи в съдебната система и на законодателни и оперативни мерки за справяне с корупцията. С други думи, НЕДОВЕРИЕ ОТ СТРАНА НА ЕС ЗАРАДИ ПРОДЪЛЖАВАЩА НЕДОСЕГАЕМОСТ НА ЗАДКУЛИСНОТО МАФИОТСКО СТАТУКВО ! ТОВА Е ИСТИНАТА !

09.10 2015 в 13:06

Кофти, след толкова фелацио на немците, точно те да те прецакат.
Сега в рамките на сериозното, нима някой сериозно мисли, че Германия, Франция и останалите страни ще ни дадат достъп до базата данни (най-ценното нещо в Шенгенската система), та да могат нашенските бандюги да получават ценна информация по още един канал.
А и предполагам немците добре знаят, как задържани хора с немска заповед за арест са били пускани от следствения арест веднага след вкарването му в него след телефонно обаждане отгоре, доста горе.

09.10 2015 в 12:54

Европейските лидери са не по-малки крадци и лъжци, но умеят да си прикриват беззаконията и никой не смее да лансира открито компрометирани мутри и бандити, няма как червените боклуци от нашенската мафия да намерят место между европейските си колеги, тях ги потупват като впрегатни добичета и им обещават светло бъдеще докато намерят следващите помияри.

09.10 2015 в 12:39

То е обидно и неграмотен мутраген да ни е премиер ама кой ни пита. Купуват вот и източват.

09.10 2015 в 12:38

Шенген смед няколко месеца няма да го има, ние още си мислиме, че ще влеземе :)

09.10 2015 в 12:23

Вярно е Борисов, обидно е. Но ти вече пет години "управляваш", не се ли сещаш защо ни "обиждат" или не искаш да се говори за това...? "Ало Ваньо", "Кокинов" и т.н ....Меркел и сие да не са булгаристанци да помнят три минути...

09.10 2015 в 12:05

Хер Меркел: "Фрау Борисов, и да има нещо, няма нищо".