Борисов: Новината за бойкот на КСНС е 100% фалшива

OFFNews 10 октомври 2017 в 18:50 5824 2

Не съм нито колегата Валери Симеонов, нито Антон Тодоров да оценявам медиите, но новината за бойкот на КСНС е 100% фалшива, заяви премиерът Бойко Борисов.

Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност се провали заради напускане на заседанието на част от присъстващите, което беше обяснено с ангажименти в чужбина, въпреки че датата на заседанието беше обявена предварително.

Преди края на заседанието от него си тръгнаха премиерът Бойко Борисов, шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, финансовият министър Владислав Горанов и лидерите на ДПС Мустафа Карадайъ и "Воля" Веселин Марешки.

Президентът Румен Радев свика ново заседание. 

Снощи с изумление разбирам, че ние бойкотираме президента, при положение че по-приятелски, по-конструктивен и всеки си каза защо е против едното или другото. Там има 20 души свидетели. Днес се развива тема „Бойкот“, що за безобразие“, каза Борисов. 

"Разчитам на вашия професионализъм. Разказвам минута по минута, има 20 свидетели плюс стенограма. Ако лъжа, елате и ме заплюйте мене. Седнахме, кафенце си пихме, говорихме си по различни теми, по програмите. Излизам и разбирам, че аз го бойкотирам. Това е фалшива новина, нямате право да го внушавате, защото не е истина, подчерта той. 

Борисов обяви, че е поискал новото заседание на КСНС да е още днес. 

„Имаше Академия, след това пътуване, след това друго нещо, не съм длъжен да му разказвам програмата, но се спряхме на вторник. Това беше първият удобен за него ден – вторник 13.00 часа. Аз се разпоредих на началника на кабинета да спре всички пътувания на министрите за няколко дни. Прекрасна обстановка", каза премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови