Борисов: Нито имам, нито ще имам къща в Барселона. Живея в Банкя, където влачиха ковчези

OFFNews 14 февруари 2022 в 19:17 7605 5

Нито съм имал, нито имам, нито ще имам къща в Барселона. Живея в Банкя, където съм се родил и където влачиха ковчези. Там си живея, обяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, малко след като излязоха информации, че в "Барселонагейт" може да са изпрани 5 млн. евро. Това се разбира от заключенията на испанските власти, изпратени на ДАНС в края на януари. 

С неподражаемия си стил да смесва различни теми според случая Борисов обясни, че публикациите са "опит ГЕРБ да бъдат шантажирани и дискредитирани".

"Гледах преди малко премиера Петков, който коментира въпросния доклад или каквото и да е там това нещо, което не ясно как само определени медии са получили. Слушах го внимателно. Единственото, което ме свързва по думите му, е, че ме има на снимка. Аз съм се снимал много пъти в Испания - от парада в Аликанте, където пред 50 хиляди полицаи ми връчиха Червения кръст на испанската полиция за работата между службите на двете страни. След това главният им секретар ми връчи Жезъла на испанската полиция. Много снимки имам там. Срещал съм се с премиерите Сапатеро, Мариано Рахой, с Педро Санчес", обяви Бойко Борисов.

Докато обясняваше за къщата в Барселона, не пропусна да съобщи, че инфлацията е огромна, "мрат средно по 100 души на ден" и България беше първа по смъртност заради лошата здравна стратегия покрай COVID-а. "Няма бюджет до средата на февруари, а готвят актуализация през лятото."

Борисов свързва атаката срещу него с "нелицеприятните неща", които изговорил за правителството през последните дни.

"Наистина говорих много, защото засекретиха енергийната комисия, а там за секунди са източвани милиони. Скриха фирмите, зад които стоят съветници, зам.-министри", посочи той.

Сега се притоплял скандала "Барселонагейт" на принципа "като няма хляб, дайте им зрелища", "за да ме свържат". Борисов посочи още, че тези внушения му дават възможност да наеме адвокат, за да се защити.

"Държах все пак да кажа. Коректен беше Петков в това отношение. Каквото искат да правят, да доказват или да се извиняват. Искам да напомня - стотици подслушвания, оказа се, че няма. После ядох хора - това замина. Това новото е притоплено старо. Ако не намесят моето име... Какви са испанските власти ще видим. За пореден път блъфират. Няма да им се върже бюджетът", посочи лидерът на ГЕРБ.

Той призова Кирил Петков да покаже доклада - "Да го разсекретят, да го разследват или да се извиняват". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

3

pisnamiotmutri

14.02 2022 в 22:44

Интернет обикаля снимка от пресконференцията на Борисов. Имало само двама журналисти. Много смешно. Хубаво е и медиите да почнат да го игнорират. Престъпници нямат място с мнение.

5827

2

pisnamiotmutri

14.02 2022 в 21:00

Е то и офшорка ще кажеш че нямаш. Невинен до доказване на противното като всеки крадец. А както виждаме и със снимки и видео не става. Явно трябва да станем свидетели на сделката за да знаем, че е вярно.