Борисов: Никой не е обсъждал с мен скок на учителските заплати

OFFNews 20 юни 2016 в 10:42 7833 7

Сега границата е спокойна. Тези дни се наслушах на какви ли не коментари по темата за флотилията, но колкото повече време минава, се вижда, че съм бил прав.

Излизат неща, които са били договаряни, преговаряни, просто не сме информирани всички за това, което са поемали като ангажимент. За мое най-голямо съжаление накрая идва при мен сметката, коментира министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра си. 

По темата за решението на Арбитражния съд в Женева за АЕЦ „Белене“ премиерът Борисов заяви, че се случва това, за което е предупреждавал през 2006 г. „Аз лично бях много по-загрижен за решението на арбитража, за радост най-лошите ми предчувствия не се сбъднаха“. Премиерът допълни, че е важно с нормален, прагматичен работен план с партньорите от „Росатом“ да се проведат срещи и да се нормализират отношенията между двете компании -НЕК и Росатом, за да се намери най-доброто решение.

„Ако намерим къде да го продадем, заедно с руската страна, това ще бъде най-доброто решение“, заяви Борисов. „Важно е да се уравновеси тона, да се подобрят отношенията и да се проведат прагматични разговори с руската страна, за да постигнем максимален ефект, в случая с флотилията по-трудно ще успеем“, коментира Борисов.

В отговор на въпрос за увеличението на учителските заплати министър-председателят посочи, че той не е обсъждал темата с министъра на финансите. „Може би има резерви в МОН за увеличение на учителските заплати. Ако двамата с министър Кунева са говорили, значи всичко е наред“, допълни премиерът. Той посочи, че за анонсираното от министъра на образованието увеличение ще са необходими над 250 млн. лв. годишно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови