Борисов: Кметовете да предложат кои пътища да излязат от винетната система

OFFNews 04 януари 2019 в 11:42 4113 3

Премиерът Бойко Борисов призова кметовете на общините да предложат пътища, част от републиканската пътна мрежа, които да бъдат извадени от списъка за винетната система.

"Например Варна - „Златни пясъци“, Варна - Аксаково или Пловдив - Асеновград. Тези общини, които искат, имат желание и финансови възможности“, посочи Борисов и уточни, че "София е поискала Северната скоростна тангента".

Премиерът допълни, че след като правителството бъде уведомено, пътят ще бъде предоставен за поддържане на съответната община и няма да се налага такса за движение по него. "Има разделение на властите, демократично, въпросът е да ни уведомите“, заяви той в Министерския съвет след среща с представители на Националното сдружение на общините.

Бойко Борисов изрази увереност, че до десетина дни ще се адаптира винетната система, за да може и чрез банкоматите да се купуват винетки, така че максимално да се улеснят гражданите.

"По отношение на винетната система и тол таксите вчера колегите работиха доста. Мога да кажа с голямо извинение за трудностите, че когато минаваш от хартия на електронен носител винаги има такива сътресения", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

04.01 2019 в 14:19

Тъкмо са чудих - Цветелинка Бориславова как тъй не топва пръстче в новата далавера с минетките...
Щото в хартиената - банката и заедно с ВИП Секюрити, бая милиончета изпапкаха досега...
Само, че Баце не е посочил - от банкоматите на коя банка ша може да си пазаруваме Е-минетки..
Щото някой банки винаги са по-равни сред банкерките.. УЖ де..

18551

2

Нострадамус

04.01 2019 в 13:18

Гледаме ЦИРКА "Боко Трети" и щеше да бъде много смешно и забавно, ако не беше ЖАЛКО и ТРАГИЧНО, защото отново ние, зрителите ще ПЛАТИМ непосилната за нас цена, а "артистите Герберасти " крадат, и доунищожават България !!!


11024

1

Комита

04.01 2019 в 12:31

Винету!
 
X

Подкастът на OFFNews