Борисов каза, че няма договорка с ДПС за мюсюлманите

OFFNews 09 март 2019 в 15:18 2213 4

"Не сме с договаряли с ДПС за Закона за вероизповеданията. В ГЕРБ също има десетки хиляди мюсюлмани. Няма да правим компромис с темата за етническата толерантност". заяви Бойко Борисов във Велико Търново.

Той разясни че не бива чужди държави да плащат заплатите на нашите проповедници, независимо дали са християни или мюсюлмани.

„Аз съм участник във Възродителния процес като 27-годишен командир на батальон. Такава мъка, такъв ужас повече никога няма да допусна, докато от мен зависи нещо. Най-добре държавата да плаща на вероизповеданията, за да няма намеса отвън", допълни премиерът.

Според него българите слушали и вярвали на своите проповедници и затова е редно опасността от радикализъм да бъде пресечен още там. Той отново подчерта, че желае в страната да има нормален религиозен живот, равнопоставеност и да е ясно откъде идват парите за обученията на религиозните лица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

4

Georgi Gracata

10.03 2019 в 08:19

Отличник,дядо член на БЗНС,,Никола Петков",командир на батальон,Зоро на народа в мутренските години,охрана на Тато, генерал на Царя и повече от 12 години:достоен,сърдечен на държавен пост държавата с пътища покри и бедните в панелки защити.Простено да ти е другарю Борисов!!!!

12086

1

peter daskalov

09.03 2019 в 16:11

...и тъй като на Борисов изобщо не може да му се вярва на нито една дума, значи истината е точно обратната.