Борисов: Категорично не съм изпращал свои хора в служебния кабинет

OFFNews 13 август 2014 в 13:56 4266 18

Бойко Борисов

„Категорично заявявам, че нито един човек не сме изпратили в служебното правителство от ГЕРБ. Ако има такива, които са участвали в нашето управление като експерти и сега са поканени от този кабинет, си е лично тяхно решение и не е съгласувано с мен.”

Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в болга си.

„Въпреки че заявих, че имам резерви към много хора от служебния кабинет, ние до този момент не сме си позволили да правим обструкции на екипа, включително и на партийни функционери, които са в него. Конституцията казва, че право на президента е да ги назначи и ние се съобразяваме с това”, допълни Борисов.

Той уточни, че никого не е оторизирал от негово име да говори по тези въпроси.

"При мен не само, че не идват емисари на БСП и ДПС, но ние сме от малкото, които сме заявили, че с БСП и ДПС няма да правим коалиция. Нещо повече, аз винаги съм твърдял, че единственият демократичен начин, който определя кой да управлява, са демократичните парламентарни избори.

Резултатите от тях са мерилото за това каква активна част от населението подкрепя чрез гласовете си една партия и кой какъв да бъде в управлението. Затова се надявам, че всички, които имат желание да участват активно в политиката, ще го направят по начина, по който го казва и Конституцията”, поясни Бойко Борисов.

Той е обозпокоен от нападките към ГЕРБ: "Тези, които настояват явно за това, като се има предвид отношението им към нас, дали не целят трайно дестабилизиране на държавата и влизане в зимата без правителство?!”

ГЕРБ се връща във властта чрез служебния кабинет, обяви днес в интервю за БНТ лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!