Борисов към ПП-ДБ: Ще ви бием и ще си вземем това, което взехте от нас

Освен това лидерът на ГЕРБ нахока Денков и Габриел, че пътували прекалено много и не обсъждали ротацията

Ружа Райчева 20 февруари 2024 в 18:07 11281 14

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нахока премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел за това, че не преговарят за ротацията, а пътуват в чужбина. Той се закани на "некоалиционните" си партньори от "Продължаваме промяната - Демократична България", че ГЕРБ ще ги бият и ще си върнат всичко, което им е било взето. 

"Отвън изглеждаме като една група хора, която се бори всячески за постове, постове и пътувания. Сякаш политиката и благоденствието на България се прави в чужбина. Ние в това не участваме", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в Костенец.

ПП-ДБ предложи меморандум на ГЕРБ, ако те не се съгласят, отиваме на избори

Той каза, че премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел в момента пътуват прекалено много и не им остава време, за да се срещнат и да направят оценка на работата по министерства до момента. "Хората просто не могат да се засекат от пътувания! (...) Не е само да пътуваш, а какви решения ще вземеш", коментира Борисов .

"Сиреч хората, които трябва да преговарят по ротацията, не могат да се видят! А са толкова важни тези срещи. Ние седим с Кирил Петков и чакаме Денков и Габриел да се разберат. Вижда ли ви се сериозно това?", попита Борисов.

Борисов отново повтори, че "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) разполагат ръководят всички министерства освен външното, както и че 2/3 от областните управители в страната са техни кадри. Той обяви, че така ПП искали да вземат и "ризата от гърба" на ГЕРБ - в лицето на МВнР.

Лидерът на ГЕРБ каза, че ако след 8 март се продължи така да се говори само за постове, ще има много лош изход за всички участници в сегашното управляващо мнозинство.

Той отговори на твърденията, че министърът на вътрешните работи е назначение на ГЕРБ. "Ако беше - министър щеше да е Младен Маринов", каза Борисов. Той добави, че до момента на назначаването на сегашният вътрешен министър Калин Стоянов двамата никога не са се срещали. 

"Чакайте, ние не сме клошари. Няма да ни давате, ние ще ви бием и ще си вземем това, което заради компромиса беше надвзето от нас", обърна се към "некоалиционните" си партньори Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

585

14

Stoyancho

21.02 2024 в 14:35

Ама то защо да сядат и обсъждат, каквото и да било- всички искат избори

723

13

user4eto

21.02 2024 в 13:46

Дано някога доживеем следното заглавие.

"Народът към Борисов и герб: Ще ви бием и ще си вземем това, което взехте от нас"

723

12

user4eto

21.02 2024 в 08:21

Ще биеш... леке мръсно.
Така си свикнал нали, цял живот да биеш и да взимаш на сила.
А кой държи регулаторите бре чукондур?
Нима регулаторите не са по-голям коз от това да държиш министерствата, дето са само за парад?

4038

11

Moirae

20.02 2024 в 21:23

Гласувайте още повече за нас, за да е сигурно и за децата ви, че нито един български регулатор няма да си върши работата. Прехвърлете силата на нашето наследство на вашите деца и внуци.

4038

10

Moirae

20.02 2024 в 21:18

Голямата кауза на Бройката: да се бием, та да опазим несменяемото статуквото във всеки регулаторен орган.

345

9

Джендо Джедев

20.02 2024 в 21:05

Тоя тулуп само биене му е в тиквата! И кой какво си е взел от "тях"? Властта ли? :D

110

8

Перпендикуляр

20.02 2024 в 20:55

как допуснахме да ни управлява човек, който всяко действие оприличава на бой. Бойко побойника. Няма съревнование, конкуренция, надпревара. Не! саамо бой! Явно мнозинството у нас са мазохисти, които обичат да ги бият! Да припомня думите на Апостола:" Ако се бием ... само за цар, то и сега си имаме султан!" Това ли искаме?!?

6005

7

Миле Елисеев

20.02 2024 в 19:19

Ако така става, да го набием ние него и да ви си вземем каквото е взел от нас?

1005

6

ПР

20.02 2024 в 18:36

Съзнателно не споделих нищо за Апостола вчера.Тезата ми е,че днешна БГ,не го заслужава.Нито Него,нито Каблешков,Петлешков,Ботев,Волов и десетки хиляди други,герои.ББ е лидер,начело е и"БИЕ"!Той тъй си го казва-"Бием!"А не побеждавамя,напр.И това е само малка подробност.Двукратен,корпулентен"Магнитски"е фактор.Пее заедно с ББ и диктува дневен ред.Силиконки,джуджета и нотариуси ни определят битието.Скандали,ченгета,корумпета и руский слугинаж,се реят и леят от най-високо ниво.Чалга.Търпимост,възпитание,човечност,доброта в общесвото?!-мечти.Не е това идеала на Апостола в днешната България.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика