Борисов към ПП-ДБ: С търпение се постига повече, отколкото с инат

OFFNews 07 април 2023 в 15:19 3739 8

Борисов

Снимка БГНЕС

Бойко Борисов

С търпение се постига много повече, отколкото с инат.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори през фейсбук на отказа на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" да подкрепи кабинет на бившия премиер, без да адресира към тях посланието си. Отговорът дойде малко след приключването на пресконференцията на ПП-ДБ, на която бе съобщено, че всички партии в новото формирование са подкрепили това решение.

Промяната и демократите обявиха, че ако ГЕРБ-СДС не успее да състави правителство, те като втора политическа сила след вота ще предложат свой кабинет.

Според Борисов обаче партиите трябва да направят крачка назад.

"Единствената задача пред това Народно събрание е съставянето на редовно правителство, каквато и да е цената за партиите", каза той преди няколко дни.

И допълни, че ще покани всички парламентарно представени формации на разговори.

"Най-стабилното управление би било коалиция между големите партии, която ще успокои и народа, и бизнеса. Нашите естествени партньори са тези, които подкрепят Украйна, влизането ни в Шенген и еврозоната. А всички разговори за политики минават през редовно правителство. Затова за политики ще говорим само с формациите, които решат да участват в редовен кабинет. Обръщаме се към най-голямата, защото това ще е най-добре за хората. На тези избори българите казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП и ДБ не може. Личните ни чувства нямат никакво значение", коментира тогава Борисов.

Промяната и демократите обаче заявиха, че ще участват в разговори само за политики.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

7

Constanza

07.04 2023 в 20:16

Само че ако се оттегли и ако подхванат Гешев, може да не се стигне до гледане на зайци и люляци, затова Борисов полага всички усилия да остане на власт. Поне до смъртта си.

345

6

Джендо Джедев

07.04 2023 в 16:50

Е, теб те търпяхме толкова години, мисля, че е достатъчно. Махни се и остави нормалните хора в ГЕРБ да се занимават с политика, а ти бегай си гледай зайците в Банкя.

12078

5

edin slep

07.04 2023 в 16:35

Всички помним, но сигурно за Христо Иванов е особено болезнен спомена, как като министър подготвяше съдебна реформа и когато дойде време за гласуване - ГЕРБ го бламираха.

Човек трябва да е с едно на ум (поне) с такива маймуни като Борисов - евроатлантика от Банкя.

625

4

1215

07.04 2023 в 16:18

А каква мушмула беше преди 30 години дебелосеркото неден.Приличаше на подплашен абитуриент на на селския мегдан.

4738

3

Того

07.04 2023 в 15:38

Уникален скапаняк и изрод.

2073

2

Johnny B Goode

07.04 2023 в 15:33

Прав е Боко.
Само с търпение може да напълниш чекмеджето.

14048

1

voododoll

07.04 2023 в 15:28

Логиката на Бойче Борисовски е че за да има редовно правителство ППДБ трябва да отстъпят от принципите си и да си направят ритуално поГЕРБение?

Ако ще се правят компромиси, компромиса на ППДБ би бил подкрепа към правителство на ГЕРБ, а от страна на Бойче, би бил да се пенсионира и да отиде да си гледа люляците в Банкя, до края на дните си.

Горанов, Атанасова, Биков, да се откажат от имунитета си и да и да бъдат разследвани.

Да се приемат промените в Съдебната реформа, и Гешев да бъде разследван.

Импийчмънт и дело срещу Радев и Йотова за престъпления срещу българския народ и държавна имзяна, както и затваряне на Руското посолство и прекратяване на дипломатическите отношения с РуZия!