Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Борисов към доц. Мангъров днес: Говорим едно и също, имам голямо уважение към теб

OFFNews 08 април 2020 в 13:30 13918 4

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с началника на Детската клиника в Инфекциозна болница – София доцент д-р Атанас Мангъров, съобщиха от МС.

Премиерът анонсира срещата още на сутрешния брифинг на оперативния щаб и обясни, че сестра му дълги години е работила с доц. Мангъров и не му харесва да ги разделят така. Преди дни Борисов нападна директно доцента на брифинг в МС. Тогава той го призова да спре да говори за облекчаване на мерките.

"Да пуснем младите напред, за да създадат имунитет, означава да кажем: Тези ще умрат, тези ще живеят. Аз моето дете няма да си го пусна. Това, което Мангъров говори е невъзможно и всички държави, които се опитаха да го направят се отказаха, когато започнаха да мрат хората и здравните им системи издъхнаха буквално. Независимо, че е в съвета кажете му, че не съм съгласен да демобилизира хората. Той говори това, което те искат да чуят. Кажи колко ще умрат и посочи с титлата си, с името си. Тогава ще има смисъл да кажеш: Аз съм професор, ще загинат 5 хил. души, дайте да видиме, кои са да ги хвърлиме напред и да загинат", обърна се Борисов към Мангъров на 3 април. 

На срещата в МС днес Борисов е благодарил на доц. Мангъров за неговите предложения и препоръки, свързани с борбата с COVID-19.

„Имам голямо уважение към теб и всеки, който е на подобна позиция и лекува хора, се ползва не само с одобрение и уважение. И не ми е приятно в публичното пространство да се разделяме по една или друга тема", заявил Бойко Борисов.

Макар че ние говорим за едно и също нещо, и ти го обясняваш по един начин, щабът по друг, но то е едно и също. Затова аз ти благодаря, че имаме възможност да ползваме всеки ум, за да намерим най-правилното решение“, подчерта още премиерът.

Министър-председателят беше категоричен, че правителството ще продължи да се вслушва във всяко експертно мнение, за да бъдат осигурени най-добрите и работещи мерки за защита на българските граждани и за справяне с последиците от коронавируса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

4

Краси

08.04 2020 в 15:37

Този тъпанар не може ли да разбере, че чрез икономическата блокада унищожава икономиката и обрича на глад, мизерия и смърт много повече хора, отколкото ще умрат от вируса?
Австрийците, Датчаните, Немците и други с много повече болни и жертви вече се сетиха и след Великден ще започнат внимателно да охлабват мерките и да задвижват икономиките си, а тоя глупак при 500 болни и 15 починали удължава извънредното положение чак до средата на Май, без да е ясно, дали и тогава ще го отмени.
Май му хареса да управлява безконтролно и да пилее нашите пари по приятелските си фирми.

23293

3

Стефан

08.04 2020 в 15:15

Да, смешно. Не можеш да говориш същото и в четвъртък, примерно, когато газов ден.
Не знаеш какво е?
Танто за кукуригу. Аз ще ти кажа за това, а ти ще разкараш на макрон че не е прав.

23293

2

Стефан

08.04 2020 в 15:07

Пичаго, ти не можеш да говориш на Ти даже на мене, камо ли на Мангъров. На поверените ти министърчета, депутатчета, бивши президентчета, прочее прислуга - можеш.
Но тука има нюанс. Вече нямаш кухненско президентче. Нито опозиция, на която да говориш на "ти, бе, малкия, падни за 20 опори". Не ме интересува кой ти подгъзува, не знам коя е Нинова, нито ме пали интелектуално. Еднакво тъпи сте. Има обаче граници, след които даже престъпниците се възмущават. Ти стигна безпредела.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

08.04 2020 в 14:17

Бочко, Бочко.. Не говорите едно и също..
Щото ако беше така НОЩ-а нямаше да брои и бързите тестове..
Когато сайта СЗО разкри, че ЛЪЖЕТЕ.. Не Мангъров, а ти и НОЩ-а..
Да ти припомня - денят със 503 заразени и 565 проведени ТЕСТА..
А после с позната стъкмистика и алабалистика до 14 ХИЛЯДИ ги направихте..
Ако говорихте едно и също с Мангъров - още докато е срещата КПП-тата и полицейските ленти по градинки и паркове требеше ДА ИЗЧЕЗНАТ.. И глобите за разходка на МАРГИНАЛИТЕ - и те също..

 
X

Да помогнем на украинските деца!