Quantcast

Борисов към БСП: Ако кабинетът не е ваш, Чобанов да дойде да му дам задачи

Нели Чолашка Последна промяна на 29 юли 2014 в 16:17 1026 7

Бойко Борисов

"Призовавам колегите от БСП да подкрепим поне това, което правителството предлага (актуализацията на държавния бюджет и на бюджета на Здравната каса - бел.ред.). В противен случай излиза, че не си подкрепяте правителството. Ако е така – е друга тема. Ако кажете, че е наше – ела, Чобанов (финансовият министър Петър Чобанов), в нашата стая, да ти дам задачи”.

Това обяви от трибуната на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при дебатите в парламента по предложения от правителството ремонт на бюджета. Проектът на актуализация се обсъжда днес на извънредно заседание на народното събрание, свикано с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Социалистите влязоха днес в пленарната зала.

Кабинетът предлага сериозна актуализация на бюджета - увеличение на дефицита до 2,7 процента и ръст на държавния дълг до 3,4 милиарда лева.

От получените средства 225 милиона лева ще бъдат насочени към бюджета на НЗОК, а 2,7 милиарда ще бъдат отделени за буфер за финансовата стабилност заради случващото се с КТБ.

Отделно е предвидена и държавна гаранция от 2 милиарда лева във Фонда за гарантиране на влоговете.

От БСП, с които този проект на актуализация не беше обсъден, обявиха, че подкрепят само промени в бюджета на касата. От ГЕРБ пък поискаха още по-голяма актуализация. ДПС хареса предложението на кабинета.

„Призовавам и двете политически партии да подкрепим поне актуализацията, която правителството даде. Това е отговорно и от страна на БСП, и от ДПС, и от наша страна, за да създадем необходимия минимум в следващите два и половина-три месеца на държавата.

Тежко време предстои. Затова призовавам и новия председател на БСП – ако трябва, вземете почивка, нека да обсъдим това. Не ни е изгодно политически, но е изгодно за държавата, за хората, за болните, за лекарите и всички останали – тук са общини, кохезионни фондове”, призова Борисов.

Той щял да призове колегите си от ГЕРБ да подкрепят актуализацията, макар да я смятат за недостатъчна. "Подхождам максимално толерантно", обяви лидерът на ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.07 2014 в 23:11

Баце пак прави комунделите на луди и щастливи! :)

29.07 2014 в 18:10

Всички лаят срещу Борисов.
Като глутница бездомни кучета.
БСП, ДПС, Атака, РъБъ-1, РъБъ-2, Дудука и т.н, знайни и незнайни кретени, обединени от фикс-идеята да ЛАПАТ.
Кънчо-райчевците предвещаваха разпад на ГЕРБ.
Е, дори и за малоумните е ясно, че НАРОДА СИ ИСКА ГЕНЕРАЛА.
ПАК.
НА БЯЛ КОН.

29.07 2014 в 17:53

Борисов знае, че го чака бедствие и въпреки това е готов да управлява отново в криза! Оценете тоя факт, българи задремали >:{

29.07 2014 в 17:53

Борисов знае, че го чака бедствие и въпреки това е готов да управлява отново в криза! Оценете тоя факт, българи задремали >:{

29.07 2014 в 17:21

А какво да направи ген.Борисов - да избяга в Брюксел като СерГея,в Москва-като Бялата Златка,или да изчезне като Бисеров?!

29.07 2014 в 17:06

КОАЛИЦИЯ "БОСТАН" - БОрисов + меСТАН

29.07 2014 в 16:26

Сретене, Сретене друже мой ела ни отърви от това природно недоразумение -> кажи си банковата сметка, леле ами ако е в КТБ.
-------