Борисов: Където мина, ми викат: „дай пари, дай асфалт, за стадион дай"

OFFNews 21 юни 2016 в 18:11 9075 11

Където съм минал днес, ето така се събират хора и само викат „пари дай, асфалт дай, за църква дай, за стадион дай". Това заяви премиерът Бойко Борисов във Враца, където пристигна, за да провери ремонта на основен булевард.

Той обясни, че е възложил на вицепремиера Томислав Дончев и на енергийния министър Теменужка Петкова да подготвят писмо, с което да запознаем ЕК с решението на Арбитражния съд за АЕЦ "Белене", според което България ще трябва да плати на Русия 550 млн. евро за поръчаното за централата оборудване. 

Борисов подчерта, че когато е трябвало да защити националния интерес, го е правил в пълния му обем.

„Нямам никакви комплекси, че някой може да е по-голям натовец от мен. Искаме да продадем реактора на изгодна цена и при добри условия, а не както беше спазарен през 2006 г. – без индексации, корекции, без анекси и ясни цени. Политически всеки може да си изкарва дивиденти, но прагматиката е друго – 1,1 милиарда можеше да се вложат в Северозапада и да се строи, а не да се хвърлят в гьола”, коментира премиерът.

По думите на Борисов заради безотговорността и безхаберието на някои кметове през последните години се провалят европейски проекти и това налага да се използва финансов ресурс от държавата.

„За Враца се правят доста неща. Нека да си направят проекта за водния цикъл, защото сега е спрян“, посочи премиерът.

Борисов каза още, че на няколко места по главен път E79 може да се направи трилентов път и ще обсъди тази възможност с министрите на финансите и на регионалното развитие.

„Разкрихме мостове по магистралите, които не са ремонтирани от 35 години, като юфка бяха отдолу, паралелно с това се строи третия лъч на метрото, Северната тангента, магистрала „Хемус“. В рамките на поетите ангажименти ще се справим“, отбеляза той.

Приходните агенции се справят добре и събират доста повече пари. Вече не отиват в контрабандистите. Да се надяваме сега и от курортния сезон да съберем повече. Там, където пратихме данъчните, полицията, ДАНС – и то бригади от София, десет пъти се вдигнаха приходите от заведенията. Ако ме разбирате – както когато финансовият министър сложи камерите на кантарите по границите. Направихме така, че всички служби да работят с един масив и вече няма как да се промъкнат ТИР-овете с контрабандата. Забравихте ли, че когато правителството дойде на власт, изплатихме на всички български граждани и фирми, които имаха до 100 хиляди евро в КТБ, 3,7 млрд. лв. От дефицит 3,8% министърът на финансите го свали под 2 в момента това са още 1 милиард и 700-800 милиона, каза още Бойко Борисов.

Той коментира и предстоящия референдум за членството на Великобритания в ЕС, като заяви, че жителите на Обединеното кралство ще гласуват за оставане.

„Кой иска да излезе от огромния пазар в Европа и поне 10 години да не могат да стабилизират системите си. Едно е да се приказва, съвсем друго е да се направи”, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12201

11

nali

22.06 2016 в 09:23

Борисов никога не се е хвалил с лидерски решения, с последователни политики, изобщо с акъл. Хвали се само с колко асфалт е налял, какви съоръжения е открил, как "усвоява" средства.
Така, че какво се чуди, че хората го питат само за такива неща, никой не очаква друго от него!

12884

4

Nimart

21.06 2016 в 20:35

На Нефтохим поставяме измервателни уреди вече втори мандат....

13249

3

лекар

21.06 2016 в 19:29

колко бързо се сгромолясват??? пуста бг орисия...
 
X

Да помогнем на украинските деца!