Борисов качи в джипа кметица от БСП: С Донка се караме само 1 месец преди изборите, а след това работим добре

Ирина Евгениева Последна промяна на 25 юни 2020 в 13:26 6029 2

Министър-председателят Бойко Борисов отново е на път с джипа - този път да инспектира изграждащата се сепарираща и компостираща инсталация в Троян, както и на строителството на новия мост над река Осъм.

С него са и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на УС на АПИ Георги Терзийски и кметът на Троян Донка Михайлова.

По време на огледа на инсталацията, която ще преработва битовите отпадъци в региона, министър-председателят извика финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев да обяснят какво решение е взето вчера на редовното правителствено заседание.

Дончев обясни, че общината си е свършила отлично работата, защото става дума за нов проект и за доверие в обществената поръчка, а инвестицията ще започне веднага. Стойността на проекта е за близо 2,6 млн. лева.

"Вчера сме ги гласували (парите - бел. ред.), сигурно ще дойдат днес или утре по сметката", изтъкна премиерът Борисов.

Михайлова показа изграждащата се сепарираща и компостираща инсталация в града и уточни, че в момента се изгражда третата клетка на регионално депо за неопасни отпадъци на общините Троян и Априлци.

Премиерът направи проверка и на строителството на новия мост в Троян над река Осъм.

Зам.-регионалният министър Николай Нанков обясни, че това съоръжение трябва да изнесе транзитния трафик от централната градска част на Троян.

"С Донка се караме само 1 месец преди изборите, а след това работим добре", каза Борисов по адрес на кметицата на Троян, избрана от БСП.

Премиерът не пропусна да попита общинският съветник на Троян, който е от ГЕРБ, дали се “погажда” с кметицата. След като получи положителен отговор, Борисов разказа: “Вчера ми се обади кметът на Перник и вика, господин премиер, да се чуем за нещо хубаво: Пада режимът, че досега само за ядове те търсех”.

Докато министър-председателят шофираше към моста, попита: "От коя партия е кметът на Априлци (Тихомир Кукенски - бел. ред.) бе, Нанков?" След като стана ясно, че той е от ГЕРБ, Борисов заяви, “Вярваш ли ми, Донке, че не ги знам (кметовете - бел. ред.) кой на коя партия е, ама верваш ли ми?” и продължи “Айде, големите ги знам”.

Борисов призна, че в ГЕРБ му се цупели повече, като кажел, че кмет от БСП е готин, и похвали Михайлова.

„Този мост е много важен за Троян”, заяви кметицата.

Тя добави, че той е част от проект за създаване на обходен маршрут от града, който, по думите на Михайлова, е "дълъг и тесен град".

Мостът ще бъде с дължина 42 метра и половина. От думите ѝ стана ясно, че мостът ще струва около 2,5 млн. лева.

Кметът и председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски подписаха Акт 2 за даване на строителна линия на обекта.

Община Троян има 185 000 лв. принос за проучване на терена, съгласуване и издаване на разрешения, както и после да изградим осветление. Радваме се, че това ще се случи днес. Срокът е една година, добави Михайлова.

След подписването на Акт 2, Борисов обясни, че когато кметът е добър, държавата не му пречи.

“Всички обществени сгради в Троян са санирани – полицията, прокуратурата, пожарната, читалището, съда, Троянския манастир и 10 жилищни сгради. Браво на кмета. Продължавайте нататък”, добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1810

2

Пенчо бре

25.06 2020 в 15:30

Кметицата - то е ясно - не е чела Гьоте, пък и познавачът Дончев няма да й го каже (не знам и той дали го е чел, но го цитира) та аз ще си позволя да я предупредя с цитат от "Фауст":

"Защо си ранило по тъмно тъмнило,
ти, Катенце мило, зора е зорила едва.
Пред порти познати не стой, малко Кате,
ще влезеш мома ти, не ще си мома след това...
Честта си пазете, момичета клети,
щом всичко дадете, те сбогом ви казват тогаз.
От скръб и теглило, пази се, ти, мило,
- Не ща без венчило! - кажи му в последния час."

13409

1

мнение от IP

25.06 2020 в 13:52

Това вършеене с джипа, колкото и да се напъвам, не ми дава сърце да нарека "работа".
 
X