Борисов извика депутатите в централата преди извънредното заседание за НАТО

Ние подкрепяме всички планове на НАТО за България, заяви лидерът на ГЕРБ

Мая Младенова 26 януари 2022 в 12:36 2920 1

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов повика днес депутатите си в партийната централата преди извънредното заседание на Народното събрание за НАТО и Русия.

Народните представители на ГЕРБ напуснаха пленарната зала и се явиха при Борисов, а скоро след това самото парламентарно заседание бе прекратено, за да може енергийната комисия да заседава преди извънредното.

Повиках Ви да знаете какво е решила Изпълнителната комисия и всеки от Вас да го подкрепи, обърна се Борисов към народните представители.

"Ние подкрепяме всички планове на НАТО за България. Това е отбранителен план, не наша агресия, той е, за са се обуздае евентуална агресия", заяви председателят на ГЕРБ.

По думите му "трябва да сме изключително решителни и да подкрепим всяко едно решение, което гарантира нашата отбранителна сигурност" и "да не дадем шанс България да се третира като страна, която се колебае".

Той подчерта отново, че говори за отбранителна сигурност, а не за изпращане на български войски. И посочи, че ако възникне военен конфликт в Украйна, България ще е сред най-потърпевшите заради доставките на газ, нарушаване на веригата на други доставки и щетата върху туризма по Черноморието ни.

Борисов разкритикува отново правителството, че не е достатъчно активно при вземане на решенията в НАТО и не отстоява българските интереси и за пореден ден обвини външния министър, чието име заяви, че не знае, че не присъства на заседанията на колегите си в ЕС, а изпраща заместник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Елена, която върна наградата