Борисов: Имам претенции към още министри, ще обсъждаме с коалиционните партньори

Катастрофата с бащата на президента ме връща във времето преди 1990 г., заяви премиерът

OFFNews 01 септември 2018 в 12:46 7330 2

Имам претенции към още министри. Имам идеи, имам предложения - новите на местата на тримата в оставка пак ще са от ГЕРБ. Ще обсъдим всичко с колегите от Патриотичния фронт. 

Това заяви премиерът Бойко Борисов във Варна. Няма да има компромиси повече. Който иска да вози хора, ще си сложи колани, категоричен бе той.

От думите му стана ясно, че причина за раздялата с министър Ивайло Московски е, че толкова дълго той не е успял да въведе задължителните колани в автобусите.

"Колко години говорим за коланите в автобусите. Какво ни се отговаря? Първо започват от бранша: "20 хил. автобуси има и едни не са приспособени за колани". Питам по-важно ли е да се иде на екскурзия и дали да остане жив? От 20 хил. автобуси могат да станат 5 хил. Да си сложат нови седалки. При комунизма, когато станаха задължителни - нито москвичите, нито волгите имаха колани. Даде се една седмица, КАТ почна да глобява по 5 лева", припомни Борисов. 

Инфраструктурата ни отесня. Виновен съм, че не послушах Дянков. Той ми каза "Остави една отсечка, българите забравят, нека има с какво да си припомнят какво е било". Но аз не оставих, разказа премиерът на 11 летен университет на младежи ГЕРБ в морската столица.

Той посъветва присъстващите да отидат до Петрич където "на няма и километър от рупите на Ванга" е открит град, който са търсили много археолози. Гърците са казвали, че е в Гърция, сърбите - в Сърбия, а то си е там, под един хълм", обясни Борисов успехите на българските археолози. 

За катастрофата с участието на президента Румен Радев Борисов коментра: Питаха ме миналата събота, а аз не знаех. Гледах клипа. Това не е клип, а от видеонаблюдението в града – 6 камери. Гледах действията на полицаите, другите участници не ме интересуват. Около 45 минути мърлява работа. Идва една патрулка, вижда, чуди се, чак на 25-ата минута почват да обезпечават катастрофата, идват други, отиват си. Отиват после на оперативка с един случайно попаднал. Защо не попадна случайно от ГЕРБ някой, а лидер на БСП? Как случайно попадна с нашите полицаи, под дървото на седянка. След това на другия ден разбирам, че и на събор са ходили“, коментира Борисов. 

И накрая, милицията изкара невинния виновен, а пък той, разбира се, няма претенции. Това ме връща действително преди 90-а година“, каза още Бойко Борисов.

От думите му стана ясно, че това е била една от основните причини да се раздели с вътрешния министър.

За министър Николай Нанков премиерът посочи, че бил сред водещите специалисти в страната, но не е спрял опасния път, на който стана катастрофата, взела 17 човешки живота. Борисов каза, че няма как да се оябсни на хората защо след пет получени сигнала не са взети мерки за опасното трасе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

2

безпартийна

01.09 2018 в 21:10

Борисов, иди си с мир. Не можеш да оправиш некадърното управление на калинки, партийни назначения, с няколко оставки на министри. Спаси държавата от пълното и сриване, и не я предавай на същите калинки на Нинова.
 
X

Да помогнем на украинските деца!