Борисов имал готов играч за президент, но пазел комфорта на Плевнелиев

OFFNews 06 юли 2016 в 17:20 3938 6

Единствената причина да изчакам последния момент е да може сегашният президент да си изкара мандата в необходимия комфорт - непрекъснато идват президенти, той пътува. Трябва да има авторитета както Обама, който скоро също няма да е президент, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов можел да обяви още утре кой ще е претендентът на ГЕРБ за "Дондуков"2 , но бил подразнен от въпросите на медиите от дълго време по тази тема и притеснен, че "политическите партии абдикират от президентските избори".

Имам готов играч, но, ако модата е такава - партиите да не участват в президентските избори, мога и аз да отговоря на модата. Ще подходя по същия начин, каза премиерът.

Засега, което виждам като конкуренция: РБ заявиха, че Гражданският съвет ще номинира кандидат, тоест няма да носи партийна принадлежност, не може да му се търси отговорност по никакъв начин от никого. Сходна била позицията на БСП - търсели коалиция с редица партии, а лидерът им не искал да поеме отговорност, смята Борисов.

И тук много не ми е ясно как партиите ще отчетат кой е техният кандидат, като до този момент заявяват, че ще търсят някой друг да им ги издигне. Неслучайно ги изчаквам, за да видя докъде ще им стигне фантазията в издигането на кандидат-президент. До този момент основните сили са заявили, че няма да имат свой, а ще има някакви хора, които ще изберат двойка, която всъщност няма да е от тях, а от някой друг, обясни лидерът на ГЕРБ.

Според него в България има хиляди достойни хора. "Но тогава каква е ролята на партиите", попита Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12439

2

Данаил Минчев

06.07 2016 в 17:52

"Единствената причина да изчакам последния момент е да може сегашният президент да си изкара мандата в необходимия комфорт."

"Неслучайно ги изчаквам, за да видя докъде ще им стигне фантазията в издигането на кандидат-президент."

Така-а... Това не са ли всъщност две причини?...

29585

1

Izalina

06.07 2016 в 17:43

"Играч"? Не думай!

Сякаш сме очаквали друго ...