Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Борисов: Единственото хубаво, което Петков ми е пожелавал, е да се пенсионирам

Това са ни най-лесните избори, заяви лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 21 септември 2022 в 15:37 2490 3

Бойко Борисов на събрание на ГЕРБ

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Бойко Борисов на събрание на ГЕРБ

Единственото хубаво нещо, което ми е пожелано от Кирил Петков, е да се пенсионирам. Защото това, което ни очаква, е къртовски труд, лишения и затягане на колана, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в добричкото село Зърнево. 

Борисов заяви, че не разбира как е възможно да се теглят кредити, за да се изплащат пенсиите. Той твърди, че има информация за над 100 милиона в офшорки на "Продължаваме промяната". Борисов настоява, че ПП всеки ден са крали по 1,20 лева от джобовете на българите за всеки литър бензин и нафта.

"Дългът върви към 50 милиарда, които трябва да върнем. Това, което изкарваме, ще го връщаме за покриване на кредити и лихви на Асен Василев. Така, както с пирамидите излъгаха българите, така партията на"Промяната" ги излъга за година и половина. И когато си тръгнат, за нас ще останат празните талончета и дадените пари за тях", каза бившият премиер.

Според Бойко Борисов тези са най-лесните избори, пред които се е изправяла партия ГЕРБ, защото техни съюзници са гладът, инфлацията и високите цени. "Ние не знаем в момента с какви усилия можем да ви изведем от ямата, а ние в момента сме там и не знам как ще издраскаме да излезем. Хората си мислят, че на 2-ри ще се събудят от един лош сън и всичко ще тръгне както си е било. Но не можем да им обещаем точно това", предупреди Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини управляващите, че от година и половина не пускат нови отсечки по автомагистрала "Хемус", за да не кажат, че именно той има заслугата за това: "Ремонтират стария път, за да не пускат отсечката. Така спряха АМ "Хемус", АМ "Струма", пътя Русе – Търново. Сега сме в яма."

Към края на речта си Бойко Борисов обобщи, че най-хубавото, което му е донесла партия ГЕРБ, са многото приятели мюсюлмани:

"Вече никой не може да се усъмни, че сме партия, която работи за добруването на българските мюсюлмани, доказано с години. Етническата толерантност, разбирателството, това е единственият шанс на България да е силна. Мощна, единна и с толерантност между религиите, между вас, толерантност на всички българи трябва. И затова сме водили, за което също съм бил упрекван, най-добросъседска политика с Турция. Българските турци са тези, които от двете страни на границата гарантират сигурност и просперитет."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4738

3

Того

22.09 2022 в 06:42

Дай Боже, бянкянската Б. Б. да се пенсионира при Бай Ставри!

9347

1

Анализи

21.09 2022 в 18:08

Вземи се скрий бе Борисов, цапаш медийното пространство.
 
X

Подкастът на OFFNews