Борисов: Демократичната логика е първият да покани втория

"Дотам докараха българския народ - бяга и яде квитанцията и полицията я гони"

Георги Ангелов 14 ноември 2021 в 22:47 3854 2

"Ако сме първа политическа сила, сме длъжни да опитаме да съставим правителство. Ще поканим всичките. Демократичната логика е да поканим вторите, третите, четвъртите". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос дали ще състави правителство.

Той даде и някои насоки за възможните коалиционни партньори на ГЕРБ. Каза, че за БСП има решение на конгреса на ГЕРБ да не управляват заедно: "С ДПС не виждам шанс да управляваме заедно, дет' се вика и те не ни искат".

"Ако останем в опозицията няма да им е лесно. Те не разбират бюджета, популисти са. Нека се порадват днес и утре, да имат обица на ухото за това какво се случи с огромната вълна, която доведе Слави Трифонов", каза Борисов за "Промяната продължава".

Въпреки че Кирил Петков заяви днес, че целта от 121 депутати на промяната е постигната и "ще управляваме без ГЕРБ и ДПС", Борисов остави отворена вратичка. "След като са ни подредили почти равни, да уважим хората гласували за нас. Няма значение дали се харесваме или не", каза още той за евентуалните си коалиционни партньори. 

Бившият премиер не даде ясен отговор дали ще стане депутат или не: "Мисля да остана, така си мисля. Днес. Утре… Ситуацията е динамична. Шегувам се, нека да излязат резултатите". 

Борисов няма намерение да подава оставката си: "Партията ми три пъти под репресии заема първото място или първо на фотофиниш и второ в чужбина - няма да им доставя това удоволствие да подам оставка."

Дотам докараха българския народ - бяга и яде квитанцията и полицията я гони

"Нашата оценка - под репресия, по техните правила, дето се вика, радваме се, че ни оставиха и живи - такава репресия", заяви Бойко Борисов.

"Ниската избирателна активност, най-ниската, показа тоталното несправяне с провеждане на изборите на този кабинет. Нямаше място, където да не дефектират машини, да няма проблеми. Мисля, че в световната история за гласуване ще влезе как една възрастна жена я гони полиция и тя яде бюлетина. Дотам докараха българския народ - бяга и яде квитанцията и полицията я гони", допълни той.

Според Борисов този път се е повторил сценарият от предишните избори. "Всички социологически агенции даваха 8 % преднина на ГЕРБ. Така тръгнаха изборите. В последния момент започна да се стопява тази преднина. Предишния път за ИТН, сега за ПП. Това, което имаме към момента, ни отрежда, че сме първа политическа сила. Това на практика няма никакво значение. Възторгът, в който изпадат колеги, от класирането си, моят прочит е друг", допълни Борисов.

Според него народът е успял да изгони мутрите от парламента. "Вместо да идат, те си тръгнаха", каза още той. Той обърна внимание, че влизането на "Възраждане" също трябва да говори много. "Истински съжалявам колегите Христо Иванов и Атанас Атанасов, защото те не заслужават такава съдба. Таман се засилят да става нещо от тях и дойде някой и ги превари. По данни гледам, че са и под ДПС", допълни още Бойко Борисов.

Според него това, че те не са си подкрепили кандидата за президент, показва тежка зависимост и доста лъжлива политика относно център-дясно. "Но дето се вика - само ми е мъчно за тях. Не много, но ми е мъчно", заяви още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2210

3

fishcake1

15.11 2021 в 11:41

Демократична логика е да не спиш с пачки откраднати пари, кюлчета злато и пистолет, докато се правиш, че управляваш европейска страна.

2006

2

Ivan2021

15.11 2021 в 00:50

Боко, бегай, бегай, че идват за теб, дим да те няма! "Демократ"! Бай ти Тошо СССР го пазеха, теб ша та тикнат в зандана, бегай!
 
X

Да помогнем на украинските деца!