Борисов да включи и себе си в сигнала за "Цанков камък", посъветва Нинова

OFFNews Последна промяна на 12 август 2017 в 15:31 5357 1

Борисов да включи и себе си в сигнала за

Борисов да включи и себе си в сигнала за "Цанков камък". Това се казва в отговор лидера на БСП Корнелия Нинова като реакция от изказването на премиера Бойко Борисов във Варна. Там той попита защо има депутати от БСП с отнет имунитет, които още са в парламента.

Нинова припомня, че "Цанков камък" е приключен в мандата на правителството на ГЕРБ и лично Борисов му прерязал лентата. 

Г-н Борисов, приветстваме желанието Ви да подадете сигнал до прокуратурата за "Цанков камък", но да не забравите да включите и себе си в него, защото проектът, който стартира при правителството на Сакскобурготски, приключва при Вашето първо правителство, се казва в отговора на Нинова. 

Тя припомня и думите, които Борисов казал при прерязването на лентата:

Нещо повече: Вие прерязахте лентата на "Цанков камък" с думите: "Днес се открива един грандиозен проект с най-модерната язовирна стена и съоръжения в Югоизточна Европа".

Тя съветва Борисов да подаде сигнал срещу прокурорите, които са покрили първия му сигнал за "Цанков камък" през 2010 година и припомни, че Делян Добрев, който е с подигнати обвинения все още е депутат.

Казвате, че първият Ви сигнал до прокуратурата бил покрит. Ако веднага не подадете сигнал срещу прокурорите, които са сторили това, значи просто си приказвате празни приказки. Говорите и за изхарчени милиарди за АЕЦ "Белене" и депутат със свален имунитет от БСП, който не е изгонен от парламента. Г-н Борисов, кога ще изгоните от парламента депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който е със свален имунитет и повдигнато обвинение, че е изхарчил неправомерно държавни пари за "Белене", след като проектът беше спрян?, се посочва в отговора на Нинова, която допълва:

И накрая: г-н Борисов, нали не сте забравили, че в последните осем години, без една, управлявате Вие? Защо всички виновни не са в затвора?

За Вас за всичко са виновни предишните. Причините за провалите Ви са все някъде в миналото.

Безсилие, г-н Борисов, безсилие да поемете отговорност за настоящето и да дадете перспектива на народа си за бъдещето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови