Борисов: България има нужда от тираджии, овчари и козари

OFFNews Последна промяна на 20 януари 2015 в 17:54 76605 63

Около 3000 свободни места има за професионални водачи на тирове и автобуси, заяви премиерът Бойко Борисов на деветата традиционна среща между бизнеса и парламента. 

"Не говорим само за козари и овчари - само където също няма, но и за такива, за които би трябвало да има интерес", добави Борисов.

Премиерът коментира, че има професии, от които държавата има дълбока нужда, но безработните не искат да ги практикуват. Става дума и за нискоквалифицирани, и за средноквалифицирани професии, уточни Бойко Борисов. 

"Много би било добре да чуем оценките на отделните браншове и камарите, какво мислят за начина, по който образоват, за начина, по който профилират, за начина, по който дългосрочно мислят за това, което ни е нужно като държава."

Според премиера в България има твърде много хора, ориентирали се към "по-модерни професии - маркéтинг, ПР, политолози". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.05 2015 в 18:20

Здравейте,
Имате ли нужда от заем при нисък лихвен процент ? Имате ли лошо или липсващо Credit ? Имате ли нужда от пари, за да се започне стопанска дейност ? Имате ли нужда от заем колата ? Вие искате отново да ипотекира къщата си ? Има ли нужда от Large Capital необходимо за започване на Large Scale Company ? Имате право решение за всичко това ! За повече информация за заем и за кредит , моля, изпратете имейл . Всички запитвания трябва да се насочи под формата на официално ни електронна поща чрез amigomicrofinance@gmail.com с информацията за контакт намери по-долу :


попълнете формуляра за кандидатстване за кредит по-долу.
ЗАЕМ ЗА ЗАЯВКА .

1). Трите имена :
2 ) . Държава:
3). държава:
4). Град:
5). Адрес на заявителя :
6). Телефон :
7). Пол:
8). Семейно Положение:
9). Професия:
10). Месечен доход :
11). Размер на кредита :
12). Заем Продължителност:
13). Целта на кредита,

С Най-Добри Пожелания

08.02 2015 в 23:47

Боко премиерската тиква на снимката пак се изказа неподготвен демек пак се осра на метенето. за герберските безмозъщни тролчета не им е обръщайте внимание те са платени от онази Менда Стоянова да защитават всеки ден по форумите боко тиквенякиш ,всички българоубийеците и да слагат минуси на хората които казват истината за гроб опс герб и тяхното малоумно управление.

27.01 2015 в 23:47

Имате ли нужда от заем?

Вие във всяка финансова криза или ви е необходимо средствата да започнат свой собствен бизнес? Имате ли нужда от заем, за да изплати дълговете си или плащане на сметки или да започнете хубав бизнес? Имате ли ниска кредитен рейтинг и вие сте по-трудно да се получи капитал заем от местни банки и други финансови институции? Тук е вашият шанс да получи заем от моята фирма. Предлагам кредити на физически лица за следните цели и повече. Личен заем, бизнес експанзия, стартиране на бизнес, образование, консолидиране на дълг, Hard парични заеми. Регистрирах с международна организация на кредит. Свържете се с мен днес, и аз обещавам, че ще бъде щастлив .I оферта заем при ниска лихва в размер на 3%. Свържете се с мен днес, по електронна поща: onlinefinanceexpert@hotmail.com

23.01 2015 в 18:48

Какви браншовици пита? Нали е министър-председател, нали избират закон за средното образование. Изчезнаха техникумите и сега ще се започне: няма заварчици, намя шлосери, няма строителни техници, няма, няма няма..........

22.01 2015 в 22:30

Трябва да спрат държавните субсидии за отглеждане на тютюн от хората в долината на широките гащи и да ги стимулират да пасат овци и кози.

22.01 2015 в 22:05

А БЕ ТЪПАНАР.ТИ КОГА ЩЕ КАЖЕШ НЕЩО НЕ УМНО,ТИ НЯМАШ
МОЗЪК,А НЕЩО НОРМАЛНО.ТОВА,ЧЕ ИЗЛАГАШ СЕБЕ СИ,НЕ МИ ПУКА,ИЗЛА-
ГАШ БЪЛГАРИЯ.ТАКЪВ ГЛУПАВ ПРЕМИЕР БЪЛГАРИЯ ИМА ЗА ВТОРИ ПЪТ.ТОВА
СИ ТИ.ГЛУПАК.

22.01 2015 в 11:44

Овчари и тираджии?
Има нужда от ВСИЧКО!

http://www.economy.bg/humancapital/view/16133/Promenite-na-pazara-na-truda-v-Bylgariya-prez-2014

http://www.economy.bg/humancapital/view/16159/Kakvo-da-ochakvame-na-pazara-na-truda-prez-tazi-godina-

"е все по-трудно да открият подходящите хора – с необходимите умения и квалификации. На пазара на труда вече се усеща и демографската криза в България"

"Количеството на кандидатури намаля значително в сравнение с предходната година, качеството на кандидатурите се характеризира с липса на достатъчен опит и високи очаквания за изключително бързо развитие, което не съответства на квалификацията и подготовката,"

"търсенето на ИТ специалисти у нас е голямо и конкуренцията между работодателите е сериозна"

"търсене, значително превишаващо предлагането на качествени и висококвалифицирани експерти в областта на технологиите"

"недостига на добре подготвени финансови специалисти "

"Предизвикателно се оказа и намирането на квалифицирани специалисти в регионите извън София и по-големите градове"

"влошаването на възрастовата структура на населението"

"Наемането в малките населените места е сериозно затруднено от липсата на хора в трудоспособна възраст, наблюдава се изселване на цели райони в западноевропейските страни, дори с цената на това, да работят нискоквалифициран труд."

"липсата на подготвени кандидати в областта на среден мениджмънт, поддръжка на автоматизирани машини и съоръжения и по-специфични позиции като шлосер-матричар и техник машини с ЦПУ"

"Пазарът на труда у нас страда от сериозни структурни и демографски проблеми. Откриването на квалифицирани служители е основно предизвикателство за бизнеса, заради разминаването между уменията и опита на хората, търсещи работа, и това, което работодателите очакват. В резултат, все повече компании споделят, че недостигът на подходящи служители е факторът, който ограничава възможностите им за растеж в България. "

"остава предизвикателството да осигурим необходимия брой персонал на компанията"

21.01 2015 в 22:58

Абе, кретени.. по-добре 300-400 лв жт нищо бе! Има доста необразовани хора в Бг, достойни за този труд. Ко трабва да са цигани. Селата са пълни с нискообразовани. Да бачкат!!!